לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסי

הפחתת תשלום מזונות לאחר חתימה על הסכם

שלום רב, אני וגרושתי חתמנו לפני 3 חודשים על הסכם שקיבל תוקף מבית משפט . היות ופוטרתי מעבודתי ונגמרו לי ימי הזכאות דמי האבטלה מביטוח לאומי האם אני יכול לפנות לבית המשפט לעינייני משפחה כדי להפחית את המזונות לתקופה זמנית עד שאמצא עבודה כיום אני משלם על 3 ילדים 6,000 ש"ח + חצאים ואין לי אפשרות לעמוד בסכום הזה

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלום אסי, ראשית מתנצל על העיכוב בתשובה. השאלה שלך חשובה כי חשוב מאוד שהקוראים יקראו ויבינו את תשובתי לעניין זה. אני מבקש מכל אחד ואחת מכם - לא לחתום על הסכם שאתם יודעים שלא תוכלו לעמוד בו !!! זה קריטי !! הרי במועד אישור ההסכם שאל אותך בית המשפט אם אתה מבין ויודע על מה חתמת וענית שכן. ייתכן שנשאלת גם כמה את מרויח וענית. תביעות לביטול הסכמים הינו תביעות נפוצות היום, בעיקר בשל הרחבת זמני השהות של הילדים עם הצד השני. אי במקרה שלך - אפשר לבטל הסכם מחמת העובדה כי פוטרת מעבודתך. דמי המזונות נפסקים על בסיס יכולת השתכרות ולא על פי השתכרות בפועל. אחרת - כל אחד היה "מאבד" את מקום עבודתו, חותם על הסכם עם מזונות נמוכים ואח"כ משפר מצב. 6,000 ₪ ועוד חצאים משקף סך של 1400 ₪ לילד ועוד 1800 ₪ עבור מדור. זה לא גבוה, כך שאיני רואה איך תוכל להפחיתם גם בחלוף זמן ארוך יותר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות