מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
הפחתת מזונות בגלל שהמזונות שסוכמו גבוהים מידי
שלום, אני גרוש מספר חודשים שמתגורר בצפון הארץ. עד לפני מספר חודשים נהלנו אני וגרושתי מערך התדינות בעזרת עורכי הדין על נושא מזונות ומשמורת. נסיתי להגיע להסכמות בהרבה דברים למרות שנראו לי לא מוצדקים וזאת כדי לא להגיע לבית משפט ושהדברים יתדרדרו יותר, וגם הסיבה כי תמיד קוויתי שאני וגרושתי נחזור לזוגיות ביחד אחרי הסכמתנו בבית משפט. אני עובד ומרוויח שכר של 15000 ואילו גרושתי מרוויחה 5400 (נטו) יש לנו 2 ילדים בגילאי 2 ו-4. סוכם מזונות של 5000 ₪ שזה כולל מדור ומזונות + מחציות בנוסף בהסדרי ראייה הבנות אצלי ישנות פעמיים בשבוע + שבת ארוכה אחת לשבועיים + מחצית חגים וחופשות. אני חושב שהמזונות שאני משלם גבוהים מעל הממוצע וזאת בהתחשב בהסדרי הראיה שכמעט משמורת משותפת בפועל. רציתי לשאול האם בעתיד אני יוכל להפחית את סכום המזונות מכיוון שאני אמור לכלכל את הילדים ולא את אשתי ומתי כדאי לעשות זאת. בנוסף רציתי לשאול מה אם בעתיד גרושתי תגור עם מישהו אחר, האם זו תהיה עילה מספקת להפחתת מזונות. תודה
שלום יוסי, ראשית אני מבקש ליישר קו עם הקוראים בכל הנוגע לזמן השהו אל מול דמי המזונות - הרעיון של להפחית דמי מזונות אל מול זמן הורות הוא רעיון נכון והוא קורם וקרם עור וגידים בפסיקה, אבל - כל ההפחתות שבוצעו, בוצעו כאשר היו הסדרי ראייה שוויוניים באופן מלא וכן כאשר נתוני השתכרות הצדדים היו זהים. גם במקרים אלו עדיין הפסיקה חלוקה ואנו ממתינים היום להכרעת בית המשפט העליון בסוגיות אלו. יש גישה שאומרת כי ניתן להפחית את החיוב ב 25% בלבד בעוד שיש גישה שאומרת לפטור לחלוטין. לגופו של עניין , לא כתבת מהן דמי השכירות אותם משלמת גרושתך. פערי השכר בינכם גבוהים. הרשה לי להרגיע אותך - המזונות שאתה משלם לא כל כך גבוהים. אתה אמור לשלם 40% מעלות המדור עבור שני הילדים. אז נניח ומדובר בדירה של 5,000 ש"ח לחודש -דמי המדור יעמדו על 2,000 ש"ח לחודש בצירוף הוצאות המדור על סך שלח כ 2,400 ש"ח לחודש. נותר סך של 2,600 ש"ח שהוא 1,300 ש"ח לילד. זה בסדר. לגבי השאלה האחרונה - בהחלט כן. אם היא נישאת מחדש או מתגוררת עם בן דוג מגורי קבע - אתה יכול וזכאי לדרוש הפחתה של 50% בעלות המדור.
היי, ראשית תודה על תגובתך גרושתי גרה בצפון הארץ בשכירות של 2800 ₪ ןבהסכם מוגבל השתתפות בשכירות עד 3000 ₪. דמי מזונות לילדים נקבעו 1700 עבור כל ילד. אין לי ספק כי סכום זה הוא מעל ומעבר לגידול הבנות בצפון ביישוב פריפריה, ולצערי בשם החוק במדינה הינו משכורת שנייה לאמא. שוב, האישה כמובן יזמה את הגירושין מסיבות לא הגיוניות שלה, ולצערי לא ראתה את טובת הילדים בנושא שזה אמא ואבא חיים ביחד בצורה נורמלית. אני באמת לא מבין את החוק כי עם הסדרי משמורת כאלו בעתיד, מהיכן אוכל לתת ולכלכל את הבנות בזמני שלי כאשר ייתכן ויהיה בזוגיות שנייה, מהיכן אוכל לתת להן מקום לינה נורמלי כמו חדר מיטה ספריה ספרים ומשחקים. האמא כמובן מקבלת גם את כל המענקים מהמלל וכן קצבת ילדים. מה עלי לעשות כדי להפחית את המזונות שיהיו ריאליים לבנות וכן שגם אני יוכל לשמש כאבא ולא כספומט לאמא?