מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
בקשה להגיון בריא עבור טובת הילדים
שלום, אני וגרושתי חתמנו על הסכם גירושים בבית משפט לפני 5 חודשים בערך וזאת כאשר כל אחד לקח עורך דין מהצד שלו. יש לנו 2 ילדים מתחת לגיל 6 כאשר פעמיים בשבוע הם ישנים אצלי + סופ"ש ארוך אחת לשבועיים. גרושתי ואני גרים בצפון הארץ והיא עובדת ומרוויחה שכר של 6200 בנטו ואני עובד ומרוויח שכר של 14000 ₪ נטו. דמי מזונות שנקבעו הינם 3380 ₪ + מדור בסך 1420 ₪ עבור הילדים. כמובן דמי המזונות לא כוללים מחציות. ברור לי מאוד שאת הסכום הזה האמא לא מוציאה על הילדים ואולי מחצית מזה בייחוד לאור הסדרי הראיה הרחבים שלי, בנוסף אני יודע כי עשיתי טעות שחתמתי על הסכם זה אבל לאמיתו לא חשבתי שנתגרש בסופו של דבר וחשבתי שהסכם זה ישב לנו במגירה ונתחיל משם דף חדש. אני חושב בעתיד עוד על עליות למדד ותשלום מחציות וכבר רואה איך חיי יראו באופן האישי ובמה שאוכל לתת לילדים כשישהו אצלי. מה יכול לעשות במצב הנידון כדי להפחית מזונות למשהו ריאלי שייתן לילדים אבא שיכול לתת להם מגורים וחיים נורמליים?
שלום יוסי, אכן נראה כי המזונות גבוהים. לא ברור לי כיצד נגזר הסכום של 3380 ש"ח ? מי יעץ לך ? בכל מקרה ורק שתנוח דעתך - לו היה הדיון מתקיים כיום בשאלת המזונות אז הייתי צופה כי לאור פערי השכר בינכם, לא היית מקבל כל הפחתה לאור זמן ההורות שלך ועל כן המזונות שהיו נפסקים היו בגזרת 1,300 לילד במעגל הראשון ועוד 40% מדור (מה שבערך אתה משלם) ועוד מחציות. מכאן שאתה יכול להבין כי אתה משלם היום כ 1000 ש"ח יותר ממה שאתה אמור לשלם. צריך להבין כי ההפחתה בגין זמן ההורות תחול רק כאשר אין פערי הכנסה משמעותיים בין הצדדים. לדעתי הדרך הטובה ביותר היא הידברות בעוד שהדרך המשפטית הפתוחה לך היא תביעה להפחתת מזונות. בכל מקרה הגיון בריא הוא תמיד טוב, בתנאי שהוא חל אצל שני הצדדים. חג שמח