מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
הגשת בקשה להפחתת מדור עקב נישואיי גרושתי
שלום לך, האם אני יכול להגיש באופן עצמאי בקשה להקטנת סכום המדור בבית המשפט ? אני לא זכאי לייצוג מהמדינה וגם אין לי כסף לעו"ד. האם זה צריך להיות מוגש בבית המשפט בו התנהל תיק המזונות לפני כשש שנים ? מענק לימודים - במידה והאם לא מקזזת מסכום המענק שהיא מקבלת מהמל"ל בתחילת כל שנה ומחייבת אותי על כל ההוצאות בהוצל"פ - מה עלי לעשות בהתגוננות מול הרשם ? האם לכתוב לו שאכן כך אמורים לעשות או האם יש חוק וזה אמור להיות ידוע. בנישואין - האם היא מקבלת מהמל"ל קצבת מענק לימודים ? תודה רבה
שלום רב, 1.אתה יכול להגיש לבד אבל ממש לא מומלץ. מליץ לך לגשת לייעוץ כדי לבדוק האם יש כדאיות והיתכנות לתביעה שכזו. לא כתבת כמה את משלם ועבור מי ולכן לא ברור האם המזונות גבוהים או סבירים. 2. זה יוגש לאותו תיק ויהיה מול אותו שופט. 3.לגבי מעניק הלימודים - ככל והדבר אינו מוזכר בפסק הדין או בהסכם הגירושין אז אתה לא יכול לקזז ומכאן שאין לך להתגונן מול רשום האכיפה. 4.נשואה אינה מקבלת. חג שמח ולהבא אנא תן יותר פרטים כדי שאוכל לענות בהרחבה
תודה על המענה. משלם 4300 ש"ח דמי מזונות + מדור שיורדים מחשבון העו"ש שלי עבור תשלום משכנתא ל 2 ילדים - בת 12 ובן 17 וחצי. גרושתי החתימה אותי על חוזה מפלצתי - שרק היום אחרי 6 שנים אין אדם שלא הציץ ונבהל. המזונות של נקבעו עד גיל 25 - גיל בו מסתיים המשכנתא !! לגבמי מענק הלימודים - האם ביטוח לאומי לא מעביר כספים אלו על מנת לשמש למטרת רכישת ספרים ? האם זכותה לרכוש אבירים לעצמה בכסף הניתן ? מיואש..