לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

מזונות וחישוב מדור מאב שני

שלום רב, 1. אני גרושה + 2 במשמורת משותפת עם האב. שכירה ומשתכרת בכ-5000 שח לחודש. בהסכם הגירושים וויתרתי על מזונות והסתמכתי על הבטחות בעל פה שלא מומשו. יש לציין שבמסגרת ההסכם הכתוב הובטח לי סכום של 450 אלף כשוויתרתי על חלקי בבית, גם סכום זה עדיין לא ניתן לי (גרושים כבר שנתיים וחצי). כיום חיה בדירת שלושה חדרים בשכירות ורוצה להסדיר את נושא החוב והמזונות בין היתר בכדי שאוכל לעבור לדירה מרווחת יותר בשביל הילדים... יש לציין כי הגרוש עצמאי, לא מצליח במיוחד ועם הכנסה לא יציבה. שאלתי היא מה סכום המזונות שעליי לבקש (הילדים כיום בני 10 ו-5)? בנוסף, חשבתי להציע שאעבור לגור איתו ואוותר על הסכום והמזונות ובתנאי שהבית יהיה רשום גם על שנינו או לחלופין על שם הילדים, האם כלכלית זהו צעד נבון? 2. אני עומדת ללדת ילד שלישי מאב שני (לא בזוגיות) ולא רוצה לחזור על טעויות ולכן רוצה לעשות הסכם מזונות כתוב מראש... השאלה גם כאן, כמה עליי לבקש כאשר המשמורת שלי ובהנחה שלא אעבור לגור עם הגרוש, מה הבסיס? איך לחשב את אחוז המדור (כילד אחד או שליש משלושה? + מה לגבי חשבונות מים חשמל וכו'?) והאם הוצאות של פעוטון וגן הן עלויות חינוך שיש לבקש את מחציתן? (אולי גם כאן יש לציין שהאבא המיועד שכיר ומשתכר, להערכתי בכ-6000 שח). בתודה מראש:)

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלום רב, נראה לי כי המהלך הראשון שביצעת היה מהלך לא תקין שהביא להסכם שלא יושם. על כן הדרך הנכונה שלך היא להגיש תביעה לפי סע' 7 ולאכוף את ההסכם כמו כן את יכולה לגשת להוצאה לפועל עם החיוב הכספי של ה 450000 ש"ח ולנסות לגבות אותם. .ככל ואת מבקשת לוותר על ההסכם (וצריך לעשו תחשבון מה יותר גבוה ממה - המזונות או ה 450000 אותם הוא יכול לשלם בתשלומים ואז זה מעין מזונות) אז עלייך להגיש תביעה מתאימה וכמובן שלאחריה תביעת למזונות. הרעיון שלעבור לגור בבית הוא רעיון שאינני יכול להבין שכן הוא נשען שוב על ויתור שלך אל מול הבטחה. ככל והבית היה עובר על שמך כעת אז זה משהו אחר. לגבי הילד השלישי - הםא יש לאב המיועד עוד ילדים ? בכל קרה ממשכורת של 6000 ש"ח נראה כי ייפסקו מזונות מינימליים בשיעור של 1300 ש"ח ועוד 30 אחוז עלות מדור כפי שהיא קיימת בפועל (אף אחד לא משלם מדור על אף אחד) וכן מחציות. הייתי ממליץ לך לא לקבל החלטות לפני שאת מקבלת ייעוץ משפטי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות