לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
alon

קניית דירה בשותפות - המלצות וסיכונים

שלום, אני מעוניין לקנות דירה בשותפות עם עוד אדם. הבנק רוצה הון התחלתי של 30% מערך הדירה. אז אני שם 40% מההון ההתחלתי והשותף לקנייה שם 60% מההון, כאשר את שאר הכסף השותף לוקח מהבנק כהלוואת משכנתא. אני לא לוקח שום הלוואה. שאלות: 1. האם זה אפשרי מבחינת הבנק? 2. איך אני יכול להבטיח את הכסף שלי? האם הבנק רוצה לראות את כל הכסף בחשבון אחד או שמספיק שהבנק רואה את ה 40% בחשבון שלי וה 60% בחשבון של השותף? הפחד התיאורטי הוא שאם אעביר את הכסף שלי לחשבון אחד (נניח לחשבון של השותף) אני בסיכון. אני לא בטוח מה הוא יעשה עם הכסף בינתיים. 3. האם הבנק מאפשר לרשום את הנכס על שנינו לפי החלק היחסי של כל אחד או שאחד משנינו יהיה נספח? 4. אם נניח יש לדירה מחסן בחצר(בשווי החלק שאני שמתי), האם אני יכול מבחינת הבנק לרשום את המחסן על שמי? ואת שאר הדירה על שם השותף? אחרי כמה זמן אוכל למכור את המחסן? האם מבחינת הבנק זה אפשרי? אשמח מאוד לשמוע תשובות והאם זה מומלץ ומה הסיכונים. תודה רבה

גיא שפרינגר

הרבה שאלות ? בוא נפרק 1. מכיוון ששניכם רשומים על הנכס הבנק ירצה "שתדע" שיש שיעבוד על הנכס והדרך שלו לכך היא לשתף אותך בתשלום ההלוואה ולו רק באחוז קטן 2. מה ז"א להבטיח את הכסף .. בסוף הכסף עובר למוכר ועד אז הבנק לא ישחרר (לרוב) את ההלוואה . זה דורש סינכרון משפטי - מנגנון המבטיח שששניכם משלמים במקביל (אולי חשבון נאמנות?) 3. אפשר לרשום כל אחד באחוז הבעלות היחסי שלו בנכס 4.ההסתכלות היא על סך הנכס וההצמדות אליו ואם אתה 40% בנכס אז רק 40% במחסן כל עוד המחסן מוגדר כחלק מהנכס 5. לעניין מכירת המחסן אפנה אותך למשפטנית בפורום הזה :)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא