מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
שיטת "מצליח" של המל"ל בשליחות נערי האוצר?
הגיע זמנו של רכבי להתחלף. עברו 42 החודשים...זה רכב מסוג מזדה 5 שהותאם לי בידי וועדת גודל הרכב, למרות שהמל"ל קבע לפני כן סיאט טולדו 1800סמ"ק, שכבר בעת הקביעה, לא היה רלוונטי ובר רכישה...כעת, אחרי שמונה שנים, במהלכן כבר החלפתי פעם את רכבי, ללא כל הסתייגות המל"ל, (רכשתי ויטארה 2.4 ליטר) ומשולמת לי גימלת ניידות בגובה 2882 שקל, כמקובל לרכב שהותאם לי, בא המל"ל ומתנה את קבלת ההלואה העומדת כך - או שאקבל 50 אלף, לפי המזדה 5 (זה תחשיב לא ריאלי, כי לפי נוסחת חישוב המסים על רכב יפני, המזדה הזו עולה ליבואן כ-40 אלף שקל, בעוד היא נמכרת לציבור תמורת 165 אלף...) ותשלום של 2882 שקל כל חודש, או קבלת 59 אלף כהלואה עומדת (לפי רכב 1800 סמ"ק - עוד אבסורד מבית היוצר של המל"ל...) אבל גימלה מוקטנת של כ-2356 שקל לחודש. זה קומם אותי. החלטתי להלחם בשרירות לב זו, אני מניח שזה רק מתחיל גם לעוד אלפי נכי ניידות כמוני... מה עושים? שיחה עם פקידת הניידות הבהירה כי אין בידה לעשות כלום, אלא ליעץ לי לערער ולנסות הסגה משפטית. אז הנה, הדילמה בפניכם, מנהלי הפורום. שוב, אני מניח שצרתי אינהרק שלי אלא צרת רבים... אם היה ניתן, הייתי מעלה צילום הדרישה של המל"ל...
אכן דייקת בתיאור האבסורד.