לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ספיר

תאונת עבודה- ייעוץ

שלום, אני סטודנטית בת 22, עובדת כמלצרית במסעדה כשנה. ביום שישי האחרון עבדתי משמרת בוקר במסעדה.. באמצע המשמרת התנגשתי בעוצמה בדלת זכוכית שקופה, התנגשתי עם הפנים בדלת וקיבלתי חבלה באף, כתוצאה מההתנגשות "עפתי" לרצפה והתחלתי לדמם. המקרה היה מבהיל מאד. הייתי בהיסטריה ולא הפסקתי לרעוד ולבכות במשך כמה שעות. ההורים שלי הגיעו כעבור 20 דק' ולקחו אותי למיון שם העברתי 5 שעות בבדיקות. כרגע לא ניתן לדעת אם יש פגיעה לטווח הארוך באף או אם יש שבר. כרגע יש לי חבלה ושטפי דם בפנים. יש לציין כי הדלת הזכוכית חדשה, הוחלפה מספר ימים קודם לכן לדלת הזזה שאיני רגילה אליה ובנוסף אין מדבקות אזהרה וכו'. (לאחר המקרה בצהריים נודע לי שהדביקו מדבקות על החלונות) הייתי מעוניינת כן לשמור על מקום עבודתי. במהלך המקרה התייחסו אלי באופן טוב ודואג. אך הייתי רוצה לדעת כיצד לנהוג במקרה כזה? האם יש עילה לתביעה? מה הזכויות שלי במקרה כזה? יש לציין שאיני מרוויחה שכר שעה אלא טיפים בסוף משמרת. אך המעסיק כן מצהיר עלי לביטוח לאומי ואני מקבלת משכורת אך מאד נמוכה רק לשם ה"הצהרה" לביטוח לאומי.

עו"ד גיל ורגון

ספיר שלום אין ספק שהמקרה שתיארת הוא "תאונת עבודה" ועלייך לטפל בנושא זה מול המעביד וביטוח לאומי. אין אני עוסק בתחום ומציע שתפני לעוסקים בתחום הן באתר משפטי ו/או כל עו"ד העוסק בדיני עבודה/ביטוח לאומי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות