לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחל

תביעת נזיקין

הי לכולם ותודה רבה על המענה מראש מישהי התלוננה נגדנו על אלימות כלפי הבן שלנו הבן שלנו נחקר בבית הספר לא זומנו לחקירה הייתי במשטרה אתמול והשוטר מסר לי שמכיוון שמדברי הילד לא עלתה אשמה אז לא זומנו לחקירה והחומר עבר לפרקליטות עם המלצה לסגור את התיק. שאלתי היא: אם אני רוצה לתבוע את האדם שעשה זאת (כי הוא גם פנה לרווחה והכפיש את שמנו ממש) האם אני יכולה דרך חוקר פרטי או באמצעים אחרים להוציא את חומר החקירה? והאם אני יכולה לתבוע? בנוסף אם אותו אדם ניסה להסית וגרם לנו לנזק האם ניתן לתבוע. אשמח לפרט אם רלוונטי המון תודה על התשובה שוב יום טוב ושבת נעימה

ג'יין

שלום , אני עובדת בתכנית טלויזיה חדשה שעוסקת בתביעות קטנות, אשמח לשוחח איתך. לפרטים נוספים כנס ל - https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F/507915195989661?notif_t=page_invite_accepted ג'ייין

אשר

המדינה רוצה לעודד אנשים להתלונן. תחשבי שיש באמת ילד שמכים אותו ויש מישהו שרוצה להתלונן ולעזור לו. אם ידע שמרחפת מעל ראשו תביעה, ספק אם יתלונן. הסוגיה הזו תמיד לעיני השופט. עכשיו לעניינך, סעיף 15 לחוק איסור לשון הרע קובע כי באחד המקרים הבאים, עומדת למפרסם הגנת תום לב: (8) הפרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה. ובסעיף 16. (א) הוכיח הנאשם או הנתבע שעשה את הפרסום באחת הנסיבות האמורות בסעיף 15 ושהפרסום לא חרג מתחום הסביר באותן נסיבות, חזקה עליו שעשה את הפרסום בתום לב. כלומר. אם הגישו תלונה לרשות מוסמכת (משטרה, שירותי רווחה ואפילו בי"ס) ומה שאמרו לא חרג מתחום הסביר, יש להם הגנת תום לב ולא כדאי לתבוע. הדבר היחיד שעלול להקים לכם עילה משמעותית זה שהם העלילו את זה כדי לפגוע. למשל שהם מתנכלים לכם או לבנכם וכו' והחליטו גם לעשות לכם נבלה בדמות הגשת תלונה, אבל כדאי שיהיה לכם הוכחות על זה, בהקלטות או בעדויות. אם דבר התלונה לא נודע ברבים או שהם לא סיפרו את זה לאנשים, גם אי אפשר לתבוע. אבל אם סיפרו עליכם כהורים מכים לעוד אנשים, די בזה כדי לתבוע (אם יש הוכחות שאמרו את זה).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות