לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נילי

שאלות עקרוניות

א. קבלתי מכתב מעו"ד (לא בדואר רשום) על כביכול חוב לחברה אינטרנטית כלשהי , שהתחייבתי, כביכול מבלי שזכור לי התחייבות ו- או תמורה להתחייבות , המכתב מתייחס לאירוע כלשהו שהיה לפני יותר מ 3.5 שנים כשלדרישה צורפה תוספת של כ 50% עבור הוצאות גביה. בכל השנים הללו לא נשלחה כל התראה ו - או דרישה לתשלום. גם לא זכור לי שמלאתי דרישה לחיוב בכרטיס אשראי ו - או הוראת קבע . ככל הנראה החברה כבר לא קיימת (חפשתי באיטרנט פרטים על החברה עפ"י השם שמופיע במכתב . אציין שמכתב שלא נשלח בדואר רשום . במכתב רשום בנוסף, שלא תישלח כל התראה נוספת ואם לא ישולם החוב יינקטו צעדים משפטיים אם לא נגיב ו - או נשלם. האם ייתכן מצב שהמכתב כלל לא היה מגיע אלי ויכולתי למצוא עצמי נדרשת לעמוד במצב של תביעה משפטית , מבלי שהגיעו כל התראות ו או דרישות לתשלום ולא סופקו כל הוכחות להתחייבות ו - או לתמורה להתחייבות ?

עו"ד גיא סגלוביץ'

שלום, הנייר סובל הכל. ליתן להוציא מכתב ולדרוש תשלום ואף ניתן להגיש תביעה לבית המשפט. אלא, שבבית המשפט על התובע להוכיח את תביעתו. לכן, אכן את יכולה למצוא עצמך עם תביעה המוגשת כנגדך, במקרה כזה תצטרכי להחליט כיצד להתמודד. הקושי המרכזי בתביעות אשר הינם בסכומים נמוכים, נמצא בכך, שערך המטרד - הנזק הנלווה לטיפול בתביעה (זמן הוצאות וכו') הינו גדול באופן יחסי לשווי ההתביעה. לפעמים מכתב חריף, כתגובה עם נחישות יכול לעצור מראש את התובע מלפעול בהליך משפטי. עוד חשוב לזכור כי מצופה מאדם שיגיב למכתבים הנשלחים אליו אם אין בהם ממש וכהמלצה כללית אשר צריך לבחון שוב בכל מקרה ומקרה, אני ממליץ לא להותיר פניות ללא תשובה עניינית. בהצלחה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות