לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חני

מתווך הוציא נגדי הוצאה לפועל

היי גיא, לפני שמונה שנים עמדתי להיכנס לדירה עם חברה דרך משרד תיווך(רק מתוך לחץ לעזוב את הבית), חתמתי על חוזה לבד(הייתי תמימה) ובאותו יום גיליתי שהחברה מצאה דירה יותר שווה ללא דמי תיווך ובנוסף החברה התחרטה וחששתי לקחת על עצמי את העול לבד. למחרת (פחות מ-24 שעות)הגעתי למתווך להגיד שאני לא רוצה את הדירה, אך הוא התעקש שאשלם לו את כל דמי התיווך(כ-4000 ש״ח, בזמנו זו היתה המשכורת שלי). בסופו של דבר המתווך תבע אותי והגענו לתהליך גישור (שהתרחש בינואר 2006) וסוכם כי אני משלח לו כ-2000 ש״ח בהוראת קבע וכך עשיתי. חשבתי שהעניין מאחורי, עד שלפני חצי שנה קיבלתי מכתב מרשות האכיפה שבית המשפט דן בעיניין וצריך לבדוק האם לסגור את התיק, מאז כלום לא קרה עד אתמול,קיבלתי מכתב אזהרה מהוצאה לפועל בדרישה לשלם 14,000 ש״ח למתווך( מליונר עם חברה גדולה לתיווך) תוך 21 יום, כולל אזהרות לעיקול, כלא ועוד. מחר אגש להוצאה לפועל על מנת להגיש התנגדות. חשוב לציין שאני עובדת בתחום הטיפולי ואני לא יכולה להרשות לעצמי כל כך הרבה כסף. מה אני עושה? מרגישה אבודה בנושא, פעם ראשונה שהסתבכתי ככה. תודה על כל עצה שתינתן חני

עו"ד גיא סגלוביץ'

חני שלום, ממכתבך אני מבין שהסכסוך שביניך לבין המתווך הסתיים בפשרה. בהתאם לאותה פשרה היה עליך לשלם סך של 2,000 ש"ח. עוד אני מבין שאת שילמת את הסכום הנ"ל. כפי שאת מציינת התשלום היה באמצעות הוראת קבע ולכן יש לך ראיות התומכות בטענתך. במצב דברים זה הייתי ממליץ לך, כמובן, להגיש התנגדות לתיק ההוצאה לפועל. מומלץ בעניין זה לפעול במהירות ולסיים הכל עוד לפני המועדים הקבועים. כן, לפני הגשת ההתנגדות איספי את כל החומר וכן את המסמכים אשר לפיהם נפתח תיק ההוצאה לפועל. ייתכן והמסמכים תגלי כי המצב אינו כפי שאת חושבת אותו. אחרי כל אלו ובמקביל להגשת ההתנגדות (בהנחה שיש לך בסיס להתנגדות, או לפניה לסגירת התיק לפי טענת פרעתי) העבירי פניה לצד השני. ייתכן וגם הוא פעל בשגגה ותוכלו בהסכמה לסגור את התיק. אנא תשומת לבך, כמו תמיד, החומר לא לפני, לא ראיתי מסמכים והניזון ממה שכתבת. לכן בשום פנים ואופן אין לראות בעמדה זו שלי כיעוץ משפטי והוא אינו תחליף להיוועצות עם עורך דין. הגשת התנגדות ופניה בכלל ללשכת ההוצאה לפועל, הינה הליך משפטי. אני מאוד ממליץ לעשות כל פעולה בזהירות ייתרה ורק לאחר התייעצות עם עו"ד אשר ראה את כל המסמכים ושמע את כל טענותיך. טעויות בתחום הזה יכולות להיות בלתי הפיכות. בהצלחה, גיא

חני

גיא, המון המון תודה :-)

חני

היי גיא, מסתבר שהייתי צעירה וחסרת אחריות . מסתבר שלמרות שעשיתי הוראת קבע( על 1200 ש״ח הסכום שנקבע בגישור בינואר 2006) הסכום לא ירד מסיבה לא ברורה. אבל הייתי בטוחה שהעניין מאחורי. האם לא חל חוק התיישנות? עברו שמונה שנים. הופתעתי מאוד שגיליתי שלא שילמתי, אבל למה הוא נזכר אחרי שמונה שנים? המון תודה חני

עו"ד גיא סגלוביץ'

שלום, האם ההסכם קיבל תוקף של פסק דין? גיא

חני

כן בכל מקרה דיברתי עם עורכת הדין של המתווך והיא אמרה שהיא תחזור אליי תוך כמה שעות עם תשובה בנושא. מקווה שיסתדר לי. בתקווה שתחזור לסכום המקורי( 1200 ש״ח)כנ העובדה שלא שילמתי נעשתה בתום לב. המון תודה חני

חני

חלמתי, הוא רוצה שאני אשלם לו 12,000 ש״ח במקום 14,900( סכום אחרי 8 שנים). לא יודעת מה לעשות. בכל מקרה כל השנים לא קיבלתי אף מכתב על חוב, האם יש משהו שאני יכולה לעשות?אני עובדת בתחום הטיפולי ואין לי יכולת לשלם. מחר אלך לסני גוריה הציבורית. תודה חני

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות