לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

צ'קים

שלום! לפני שנתיים נרשמתי ללימודים כאשר את שכר הלימוד פרשתי לצ'קים, ארבעה חודשים לפני תום הלימודים החלטתי לפרוש אך מפני שחתמתי על חוזה שאומר שאני מחוייבת לשלם את מלוא שכר הלימוד, הגעתי להסכם בע"פ עם מנהל המכללה שלא יפדה את ארבעת הצ'קים האחרונים ושאני אגיע כל חודש בחודשו לשלם את היתרה במזומן. כמובן שהוא הפקיד את הצ'ק (שחזר) ניגשתי למכללה ושילמתי במזומן והמזכירה כתבה לי מכתב שהיא מאשרת ששילמתי את החוב. אותו הדבר קרה גם בשלושת החודשים האחרים(הצ'קים חזרו וניגשתי לשלם במזכירות במזומן) רק שהפעם לא קיבלתי שום מכתב על אישור תשלום החוב(הובטח לי שישלחו "קבלות" בהמשך ואני ברוב תמימותי-הסכמתי)לאחר מספר חודשים המכללה פשטה רגל עקב כך שהמנהל התגלה כשקרן וגנב. לפני שבוע התקשרה אלי בחורה מחברת גביית חובות פרטית אשר דרשה באגרסיביות שעלי לשלם צ'קים מלפני שנתיים כאשר היא לא הסכימה למסור שום פרט חוץ ממספרי הצ'קים ורק לחצה שאשלם עכשיו אחרת החוב יעבור להוצאה לפועל. בנוסף להכל היא זרקה סכום מופקע של 10,000 ש"ח על ריביות כביכול, כאשר סך כל צ'ק עומד על 1500 ש"ח. ביקשתי ממנה לברר לי על שם מי הצ'קים והיא טענה שאיננה יודעת (זה הגיוני?) לאחר לבטים ארוכים הבנתי שאין בכוחי להוכיח ששילמתי בזמנו את ערך הצ'קים מפני שנהגתי בתמימות ולא דרשתי את הצ'קים חזרה או קבלות כלשהן והחלטתי לשלם, ביקשתי ממנה צילום של הצ'קים המדוברים לפני שאשלם והיא סרבה, הסברתי לה שאינני יכולה לשלם סכום כזה מבלי שהיא תשלח לי תחילה הוכחה על כך שזאת לא הונאה והיא השיבה שלאחר בדיקה עם ה"מנהלים" היא קיבלה אישור שאשלם רק 7000 ש"ח. אני אובדת עצות ומאוד מפחדת מהוצאה לפועל, שאלתי היא האם ישנה איזשהי דרך לברר שהצ'קים הם באמת שלי? כל הנושא מרגיש לי כמו עבודה בעיניים, נמאס לי להיות "חטיף" של שרלטנים.

עו"ד גיא סגלוביץ'

שלום, על פי התיאור שכתבת, את מחזיקה מכתב מבית הספר, המבהיר כי אין לך כל חוב. לכן, לא מבון לי איפה הקושי. בכל מקרה לא נראה סביר שתשלמי סתם כספים למשהו אשר מצלצל אליך. בקשי את פרטי מבקש התשלום והשיבי לו בכתב. הבהירי כי אין כל חוב ובכל מקרה את מבקשת שיעביר אסמכתאות לטענותיו. אחרי שתקבלי תשובה תוכלי לשקול את צעדיך. בברכה גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות