לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
qwerty

תביעה על סכום קצוב

הלוויתי ל"חבר" 30,000 לפני כמעט שנה. לצורך זה לקחתי הלוואה מהבנק שלי. הראיות שיש ברשותי זו תדפיסי בנק שלקחתי הלוואה ובאותו יום משכתי את כל הסכום, והודעות סמס בהן יש איזכור לסכום ועל כך שהוא צריך להחזיר לי אותו. אני רוצה להגיש נגדו תביעה (כי ברור לי שהוא לא הולך להחזיר את הכסף בכלל). שאלות: 1. מה ההליך הנכון לעשות זאת? 2. האם יש סיכוי לצאת זוכה ואם כן אז מה הסיכוי שכל הסכום יחזור אליי ולא בתשלומים של 50 ש"ח לחודש?

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, ההליך המשפטי הנכון, צריך להבדק על סמך בדיקת המסמכים גופם, אשר בידיך. במקרה זה יש מספר אפשרויות לתביעה ולכן את צריכה לא רק את ההליך המשפטי הנכון, אלא את ההליך המשפטי היעיל ביותר. שאלת ה"סיכוי" צריכה להתייחס ל - 2: 1. סיכויי התביעה - כלאמר, הסיכוי שהשופט הרלבנטי, יקבע בסופו של יום, כי הנתבע צריך לשלם את הסכום הנתבע לתובע. תשובה לכך, ניתן יהיה לתת רק לחאר בדיקת כל המסמכים. על פניו, לאור מה שאת מתארת ומבלי ששמענו את טענות הצד השני (כלל טענה אפשרית, כי זה יטען: א. שלא קיבל את הכסף, ב. שהשיב את הכסף וכו'), מדובר בתביעה מבוססת. 2. סיכויי הצלחת הגביה - כאן הדבר תלוי ביכולת של הנתבע. בסופו של יום, רשות הגביה והאכיפה, מספקת לנושה כלים שונים לקבלת כספו. אלא, שכלים אלו, טובים ככל שיהיו, לא יכולים ליצר כסף יש מאין. אפשר להגיע למקורות רבים ולהקשות על חייב בדרכים רבות, אך בסוף אפשר להוציא רק מה שיש. בכל מקרה, עליך לפעול במהירות מירבית ובאופן מידי. הקושי שלך, תמון גם בכך שמדובר בסכום תביעה יחיסת נמוך, כך שהעלויות הנלוות להליך יהיו גבוהות באופן יחסי לסכום. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות