המשך פיצוי שוכר
כמה עובדות חשובות: 1}הסכום של הנזק שהמהנדס שבעל הבית שלי שכר היה מנופח מאוד בשל התאאות בצע של בעל הבית עקב קח הביטוח מעקב תעניין ושולח מהנדסים שמאים בעלי מקצוע הבית שלי נהיה טיילת ובינתיים אני נשאר ככה בלי שום תשובות? 2}יש לי אסטמה קשה ובחודש האחרון אני מטופל בתרופה מיוחדת לאסטמה קשה עקב החמרה בשל האבק בבית והרופא רשם זאת במפורש. 3}בעל הבית מסכים לפצות אבל לא אומר כמה ומתחמק כל פעם ובינתיים אני נשאר ככה בלי תשובות. 4}יש לי כמה שיחות מוקלטות והודעות. 5}בעל הבית לא יודע להגיד לי מתי יתוקן המבנה למרות שאמרתי לו שיש לי תינוק בדרך ותינוק עכשיו ושאני נכה וסובל מאטמה קשה {ואם צריך אני יתקשר ויגיד לו שוב ויקליט גם את זה}. 5}אני רוצה לדעת איך להתקדם הלאה ולקבל תפיצוי שלי לכן אני פונה אליך אם תוכל לעזור לי? בנוסף לכך אני מעוניין ברכישת דירה ופניתי אליך בפורום אם תשים לב ואני מעוניין בשירותך גם כאן. אשמח ליצור עמך קשר אם תגיד לי שתוכל לעזור לי. בתודה מאור.
חיים שלום, בעליה של דירה, אשר משכיר אותה, נהנה משכר הדירה המשולם לו. אך, במקביל לזכויותיו באות גם חובות. אחת החובות המרכזיות המובנות בהסכם שכירות ומגובות בחוק, הינה החובה לספק לדייר דירה תקינה. על פניו, מהסיפור המתואר על ידך, אינך מקבל את המושכר אשר בעל הדירה התחייב לספק לך. בנסיבות אלו אתה זכאי לדרוש, גם אכיפה - תיקון המושכר, וגם פיצוי בגין כל נזק שנגרם לך. בעניין הנזק ישנו מרכיב נוסף, והוא הפער בין הנכס שאתה משלם עבורו ומה שאתה מקבל בפועל. איני מכיר את הסכם השכירות, אך ייתכן גם שיש בו סעיף "פיצוי מוסכם" אשר גם הוא מעניק זכויות ויש לתן אליו את הדעת. בנוגע לבקשתך, הנך מוזמן להתקשר למשרדי, הצעתי כי תתקשר ביום א' ב- 8:00, אהיה זמין. בברכה, גיא
שאלות נפוצות:
כרמלו מטקה
אליה אוחנה