אי השבת כספים
שלום רב, אני מועסקת בחברה פרטית כשכירה מאז 2007. לפני כחודשיים היתה כוונה להקים חברה חדשה , בה אהיה שותפה ב-15%, המעסיק הנוכחי שלי ב-50% ואדם נוסף. בחוזה - שמעולם לא נחתם! - הוצע שכל אחד מהבעלים המיועדים יעביר כסף לטובת החברה החדשה, וזה ייחשב כ"הלוואת בעלים" ויוחזר לכשהחברה תתחיל להרוויח. המעסיק הנוכחי שלי - שאמור היה להיות אחד הבעלים בחברה החדשה בנוסף אלי ולאדם שלישי, פנה אלי לפני חודשיים ואמר בע"פ "זהו. הכל סודר, תעבירי את הכסף אלי" (לחברה הנוכחית בה אני מועסקת). בהתאם, העברתי לו 150,000 ש"ח לחשבון החברה בה אני מועסקת כיום (עדיין לא הוקמה החברה החדשה) ומתוך כוונה שהכסף ישמש להקמת החברה החדשה כמובן. הכסף לא הושקע בהוצאות החברה החדשה היות ולא נרכש דבר עבורה וגם לא היה צורך (מדובר בחברה לעסקי הדרכות ולא היה צורך בציוד או כל הוצאה אחרת מראש). השותפים העתידיים לא העבירו כסף, כך התברר לי בדיעבד, אלא רק אני. אלא שלאחר מספר ימים הוחלט בינינו - השותפים העתידיים - שלא להקים את החברה החדשה למרות הכל, ורעיון הקמת החברה התפרק עוד בטרם נחתם הסכם בכלל. אני מדגישה שוב: מעולם לא נחתם הסכם / חוזה לחברה החדשה, ורק אני העברתי כסף (ולחשבון הבנק של החברה בה אני מועסקת שכן הבעלים אמור היה להיות שותף שלי בחברה החדשה וביקש שלשם אעביר את הכסף). אלא שכעת - משביקשתי מהמעסיק שלי שישיב לי את הכסף שהעברתי לו היות ולא ישמש את המטרה שעבורה נועד, הוא מתחמק ואמר "אין לי את הכסף, אולי בעתיד אוכל להשיב לך חלק ממנו". הוא אמר שייפגש עם עו"ד כי אינו מוכן לדון איתי בהשבת כספי, אך בפועל לא קרה דבר. הכסף אצלו בחשבון החברה שלו כבר מעל לחודשיים, ואין לי מושג אם ומתי אראה את הכסף. אני גם לא מעיזה להתפטר מהעבודה כי זה עלול לסכן את סיכויי השבת הכסף אלי. כל הבקשות, תחנונים, איומים וכו' אליו לא הועילו. הוא לא מוכן לדון איתי בהשבת הכסף אלי וגם לא מסביר למה. הוא כן מודה שקיבל את הכסף, וגם יש לי ראיות והקלטות שמוכיחות את זה ואת העובדה שידע מעל לכל ספק שהכסף ייועד אך ורק לחברה החדשה שלא הוקמה לבסוף. מה עושים??? למי פונים?? אציין שאין לי נכסים או חסכונות. אני אשה בת 45, חיה לבד, והכסף הנ"ל הוא כל חסכונותי שחסכתי בעמל כל השנים ושנועד להבטיח את עתידי. אודה לעצה מהירה וטובה. בכבוד ותודה מראש!
שלום, נשמע מקרה מזעזע ומדאיג. המקרה מחייב פעולה מידית, באשר נראה כי מתעורר חשש שלא יהיה ממי לגבות את הכספים שנלקחו ממך. לכן, עליך לפנות לקבלת סעדים זמניים ודחופים מבית המשפט. עליך לקבל ייעוץ משפטי מיידי! אם תרצי, תוכלי לפנות למשרדי. מאחר והדבר דחוף בקשי לדבר איתי תוך שאת מציינת את בקשתי לקבל את פנייתך במידי. בברכה, גיא סגלוביץ', עו"ד
שאלות נפוצות:
כרמלו מטקה
אליה אוחנה