לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גרושה+2

30000 חוב

שלום רב, נתתי לפני ותר משנה 30000 שח לחבר טוב והחתמתי אותו על הלוואה (בכתב יד כולל החתימה שלו) שהוא מסכים להחזיר לי תוך חודש. לאחר מכן מס הכנסה עיכל לו את ההכנסות והוא פשט רגל. הוא כרגע משלם למס הכנסה חוב גדול בתשלומים של ;16000 וגם ממשיך לשלם מזונות של 5000. הוא החזיר לי עד היום בערך 2000 שח בלבד וכל חודש אומר שישלם עוד 600 ורב הזמן זה לא קורה. איך עלי להתנהל מולו? אם הוא מסוגל לשלם למס הכנסה סכומים כאלו, למה הוא לא מחזיר לי? כל עיצה תתקבל בברכה. תודה מראוש. גרושה+2

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, המצב המתואר אינו מתאים לטיפול בעצה אינטרנטית. את חייבת ייצוג משפטי. מצד שני, בסכום של 30,000 ש"ח, העלות של הייצוג מקשה מאוד על הטיפול. בעיקרון את צריכה לבסס את החוב כלפיך. ליצר דבר מה שיהיה חלוט. למשל, להשלים הליך של תביעה ולהחזיק פסק דין כנגדו. לחילופין, לקבל שטר חוב לכיסוי החוב ולפתוח תיק הוצאה לפועל. השתמש במונח "פשיטת רגל" אך לא בטוח שהוא במצב הזה, מבחינה רשמית משפטית. צריך לבדוק את הנושא. בכל מקרה עליך לפעול. גיא

גרושה+2

שלום- אכן מצב שלו מבחינת משפטית הוא פשט רגלץ מה התהליך לקבל שטר חוב לכיסוי החוב ולפתוח תיק הוצאה לפועל? תודה מראוש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות