לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רון

אני מתנצל - המכתב נקטע באמצע. להלן הגירסה המלאה

שלום רב, אני אזרח ישראלי. בן זוגי נמצא בארץ למעלה משנה, ולפני מספר חודשים קיבל ויזה ב1 למשך שנה על סמך (אני מניח) נוהל 5.2.0009 - טיפול בהסדר מעמד לבני זוג של אזרחים ישראליים, לרבות בני אותו מין. ראיתי באתר של רשות האוכלוסין, כי קיים נוהל דומה למדי שמספרו 5.2.0008 - נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי. נוהל זה אינו מציין בפירוש האם מדובר בבני זוג שהם מאותו מין. בן זוגי ואנוכי מעוניינים להינשא אזרחית בחו"ל בעתיד הקרוב (למיטב הבנתי נישואים חד מיניים בתוך המדינה עדיין אינם קבילים משפטית). לאור החדשות שעולות לאחרונה, לפיהן מדינת ישראל מכירה יותר ויותר בנישואיים חד מיניים ברצוני לברר את הדבר הבא: אם אנחנו שבים למדינת ישראל כזוג נשוי (או "מתחתנים" בארץ), האם זה מסייע לתהליך הסדרת מעמדו של בן זוגי? לפי נוהל 5.2.0009, בן זוגי צריך לחדש את ויזה ב'1 למשך שנתיים נוספות ואילו לפי נוהל 5.2.0008 הוא יכול להיות זכאי למעמד תושב ארעי (א5) בתום השנה הנוכחית. האם למיטב ידיעתך קיים תקדים משפטי שבו בני זוג נשואים מאותו המין זכו להטבה הזו מרשות האוכלוסין? אודה מאוד לתשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב נוהל חיים משותפים לרבות בני אותו מין בא לתת מענה למקרים כגון שלכם שכן מדינת ישראל אינה מכירה בנישואים חד מיניים. כמובן שאם אתה טיפוס הבנוי למלחמות ותקדימים במידה ותינשאו תוכל להיות הראשון שיגיש בקשה להכרה ברישום הנישואים לטעון לאפליה על רקע מין, מן הסתם בקשתך תידחה בכל הערכאות ...ואם יש לך את הרצון והנחישות תוכל להגיע עד בג״צ .... בהצלחה

רון

שלום ותודה על התייחסותך, האם אתה מכיר איזשהי דרך (בקרב זוגות חד מיניים) לזרז את קבלת מתן אשרת א5? זה פשוט נראה לי מאוד לא סביר שבמשך כל כך הרבה זמן בן זוגי ייחשב כתייר במדינת ישראל, זאת למרות שיש לו קשר יציב ואיתן עם אזרח ישראלי. האם יש לך רעיון כלשהו? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

רון שלום בנוהל במתכונתו הקודמת השדרוג לא/5 תעודת זהות ארעית הייתה כעבור כשנה, בשנים האחרונות העדכונים לנוהל הקשיחו את התנאים להליך המדורג וכיום מי שאינו נשוי רשאי להגיש בקשה לא5 אחרי 3 שנים עם ב/1 ( תייר הרשאי לעבוד) גם כאן, אם אתה חדור מוטיבציה ניתן לתקוף בבית המשפט את הנוהל לטעון כי מדובר באפליה פסולה וכד׳ במצב הקיים היום וכל עוד לא ישתנה הנוהל או יחזור לקדמותו ע״י פסילתת הנוהל בבית המשפט .. אין קיצורי דרך. בהצלחה

רון

שלום, תודה על התייחסותך. האם אתה מכיר (בקרב זוגות חד מיניים) איזשהי דרך לזרז את מתן קבלת אשרת א5? נראה לי מאוד לא סביר שבמשך כל כך הרבה שנים בן זוגי עדיין ייחשב כתייר במדינת ישראל, מבלי שיהיו לו זכויות כלשהן מתוקף היותו בזוגיות יציבה ואיתנה עם אזרח ישראלי. יש לך רעיון כלשהו?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים