לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליעד

כתיבת שם משפחה בתעודת התואר הראשון

שלום רב. נקלעתי לבעיה, לפני חודש היה לי טקס חלוקת תואר ראשון. שבוע לפני הטקס חלוקת התארים התקשרתי לראש המנהל של המכללה ושאלתי אותו אם אפשר לשנות את שם משפחתי. הוא השיב שהתעודות כבר הודפסו והוחתמו ולא ניתן לשנות שם משפחה. חלפו יומיים הוא התקשר שוב ואמר לי שהמכללה אינה נוהגת לעשות כך, אבל לפנים משורת הדין הם ישנו את שמי. הלכתי למשרד הפנים וביקשתי לשנות את שם משפחתי, מילאתי טופס ושמי שונה. חלפו שבועיים והטקס חלוקת התארים היה וקיבלתי תואר עם שם משפחתי החדש. לא הייתי שלם עם ההחלטה לשינוי שם משפחתי, וכעבור יומיים מחלוקת התארים שלחתי מכתב למכללה להחזיר לי את שמי המקורי, במקביל פניתי למשרד הפנים בבקשה להחזיר לי את שמי הישן לת"ז.משרד הפנים אישר לי לחזור לשם משפחתי הישן. פניתי שוב למכללה בבקשה לרישום שמי הישן הת"ז, נעניתי בשלילה. כמה נקודות חשובות לציון: 1. התעודה הישנה כבר הודפסה והוחתמה, יש לי מייל המוכיח זאת. כלומר התעודה הוצאה והית קיימת,היא הוחלפה בתעודה עם השם החדש. 2. על תמונות המחזור ובעיתון המכללה מופיע שמי הישן. וגם שנה ליפני קיבלתי זכאות לתואר עם השם הישן שלי. אני רוצה ללכת עם התיק הזה לבית המשפט בתביעה לרשום את שמי המקורי שמופיע בת"ז בתעודת גמר. אני אשמח לקבל חוות דעת בנושא. תודה על תשומת הלב

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

אם כפ שאתה מתאר משרד הפנים החליף שוב את שמך בתעודת הזהות כל שנותר לך הוא לחזור ולבקש מהמכללה הנפקת תיעוד עם השם הנוכחי. במידה ותחליט לתבוע את המכללה פנה לעו"ד אזרחי.

ליעד

תודה רבה

רן

שינוי שפ פרטי בתעודה אקדמאית שהונפקה שיניתי שמי לפני שנתיים במשרד הפנים, בעקבות כך וטרם פתיחת קליניקה טיפולית והצגת תעודותי בקליניקה פניתי לאוניברסיטת חיפה בבקשה לשינוי שם בתעודת גמר לפנים משורת הדין ולאור הרגישות במקצוע בו הני עובד, נעניתי בשלילה. האם אוכל לתבוע בבימש את האוניברסיטה? אודה מאד על קבלת חווד מקצועית בנושא

לירון

ליעד שלום, אני שרויה בבעיה דומה, אני מעוניינת כעת להחזיר את שם משפחתי הקודם וזאת לאחר שביצעתי לפני כשבועיים שינוי במשרד הפנים, האם לא מתעורר קושי בהחזרת השם הקודם כאשר פונים למשרד הפנים?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים