משרד הפנים הכריח אותי לעשות בדיקת רקמות לאחי שבאתיופיה
שם תוכן הודעה: ראשית אני רוצה לברך אותך על הפורום. מרתק ועוזר ותומך . שאלתי היא ? יש לי אח שלא עלה לישראל שאני ובני משפחתי מנסים לעלות לישראל במסגרת חוק השבות הסיפור בקצרה , נחטף בילדותו וגדל לבד באיזור אחר אצל גוי כוחני שלא היה לו ילדים ,משפחתי הייתה בקשר עם הילד אבל עם עליית יהודי אתיופיה פחדו לדרוש את ילדם בגלל פחד של הנוצרים באותו מקום , כל משפחתי עלתה לישראל מלבד אחי הנותר שנחטף הגשתי בקשה להעלות אותו , אך משרד הפנים החליט לדרוש ממני לעשות בדיקת רקמות ולהוכיח האם הנוהל הזה קביל? למה דורשים רק ממני את זה ,בזמן שמשרד הפנים מעלה המון נוצרים שאין להם שום זיקה יהודית , האם יש דרך אחרת יותר קצרה שאוכיח , מה התחיל שאצטרך לעשות ?במידה ואני רוצה להוכיח את קרבתו . חשוב לציין שהילד הוא בן למשפחה מכובדת , רבנים וקייסים שכל משפחתו כאן בישראל והוא בן לזוג יהודים ליהודים , דחוף הכוונה או עזרה

שלום רב בפתח הדברים אברך אותך ואת תר הקוראים בברכת שנה טובה. לשאלתך, כדאי להבהיר, לאור דבריך כי משרד הפנים דורש קיום בדיקת רקמות , ראשית כדאי שיהיה לך מכתב מפורש הדורש זאת. לאחר מכן עליך להגיש תביעה בבית משפט לענייני משפחה ולקוות שבית המשפט יתן צו לקיום בדיקת סווג רקמות לפי נוהל חו״ל שכן אחיך אינו בישראל. בדיקת רקמות הנה הדרך הבטוחה ביותר להוכיח כי הוא זכאי למעמד זהה לשלך. מומלץ לפנות לעו״ד הבקיא בהליך כמו גם בהליך מול משרד הפנים לאחר מכן. בהצלחה
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו