לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סרגיי

משרד הפנים מסרב להאריך ויזה לעובדת בהיריון

שלום רב, שאלה שלי לגבי עובדת זרה מפיליפינים, אשר נמצאת בארץ מעל 5 שנים, והייתה ממשיכה בעבודה, אם לא הייתה נכנסת להיריון. המעסיקה שלה לא מתנגדת להארכת אשרת השהייה, אולם בשיחה עם סגן המנהל בסניף משרד הפנים בחדרה, נמסר שלעובדת שנכנסה להיריון פשוט לא מאריכים את הויזה. שאלה שלי האם זו לא דרך מילוט מפסק דין של הבג"צ, אשר מבטל את הנוהל טיפול בעובדת זרה בהיריון? ובכלל, לפי אילו חוקים פועל במקרה משרד הפנים, הרי אי הארכת ויזה מוביל לפיטוריה אוטומטית, דבר שנוגד לחוק האוסר על פיטורין נשים בהיריון. לא ברור. אשמח לתגובה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

סרגיי שלום באופן עקרוני עובדת זרה שנמצאת בישראל מעל 63 חודשים רשאית להפסיק לעבוד, לקבל אשרת תייר , ללדת בישראל, לקבל אשרה עד 14 שבועות לאחר הלידה, גם תקופה זו ניתנת להארכה אם העובדת לוקחת חל"ת , כמובן שהיא רשאית לחזור לעבוד אצל אותו המעסיק. לידיעתך יש נוהל עובדת זרה בהריון מעודכן והלשכה בחדרה כשאר הלשכות מעודכנת בנהלים וחובה עליה לפעול לפי הנהלים.. מקווה שעזרתי

סרגיי

ערב טוב, עזרת לי המון, אני מאוד מודה לך. מקווה שלא יעשו לה בעיות עם פיצויים פיטורין. אני מחפש את הנוהל שאתה מדבר עליו ,ולא מוצא אותו בשום מקום. אני בכלל לא מוצא מידע על מקרה דומה. בגדול אני רואה שזה נוגד לעיקרון שלא לפטר נשים בהיריון, אבל זה כנראה לא אצלנו... שוב תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שוב שלום, היא לא אמורה לקבל פיצויי פיטורים... שכן היא אמורה לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה אלא אם תפטר על מנת לטפל בילד ואז תקבל פיצויים.. ותשוב לארצה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לוודא שהיא מקבלת את כל הזכויות המגיעות לה. כמובן שאם האב הוא ישראלי.. הילד זכאי לאזרחות ישראלית מלידה לאחר הליך משפטי של הוכחת אבהות בבית המשפט לענייני משפחה(ובדיקת סווג רקמות). בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים