מה עדיף להנשא בחו"ל ולהגיע לארץ או לחיות חיים משותפים ואז להנשא בארץ
שלום עו"ד דור פנק הנכבד אשמח אם תוכל לעזור לי בקצת מידע שיעזור לי לקבל החלטה חשובה בחיי יש לי בת זוג / חברה שחייה באוקראינה , היא לא יהודיה אני יהודי שמעוניין להנשא כדת משה וישראל ולחיות עם זוגתי בארץ ברור לנו כי אנו רוצים להנשא אך הבאת ילדים לעולם אפשרית רק לאחר הגיור של בת הזוג עתה עומדות בפנינו שתי אפשרויות האחת להתחתן באוקראינה נשואים אזרחיים ואז להגיע לארץ [ ובהמשך לאחר תהליך גיור להנשא כדת משה וישראל-(כמ"ו) ] השנייה להזמין את העלמה לארץ לחיים משותפים , להתחיל תהליך גיור ובתום התהליך להנשא נישואים כמ"ו אין לי מושג מה הייתרונות והחסרונות בשתי הדרכים מבחינת המעמד שלה אודה לך אם תאיר את עיניי תודה

שלום רב העניין נתון לבחירתך קחו בחשבון שעניין הגיור הרשמי הוא עניין סבוך וארוך וכי על מנת להנשא לבסוף כדמו"י עליהם לעבור את הגיור בבית דין מוסמך המוכר על ידי הרבנות, אציין כי ישנם בתי דין חרדיים שאינם מוכרים על ידי הרבנות הראשית כך שיש לנקוט זהירות טרם תחילת הליך הגיור. בימים האחרונים פורסם כי תיתכן חקיקה חדשה בנושא גיור ויתכן כי הדבר יקל עליכם. נכון לימים אלה על מנת להתחיל בהליך גיור על המועמד לגיור להיות אזרח ישראלי והחריג הוא מי שמחזיק בתעודת זהות ארעית יכול לפנות לוועדת החריגים ולבקש להתחיל בהליך. מי שנשוי לישראלי רשאי לקבל תעודת זהות ארעית בתוך 6 חודשים מהנישואים ומי שאינו נשוי לאחר 3 שנים של זוגיות שהוכרה על ידי משרד הפנים. בהצלחה
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו