ביקור אחותי מאוקראינה בישראל
כבר חמש שנים ברצף פעם בשנה אחותי בת 71 מבקרת אותי בישראל בקיץ . הביקורים שלה נמשכים חודש, חודש וחצי . חייבת לציין שביקור האחרון שלה היה די ארוך -שלושה חודשים .אבל לא עברנו על שום חוק ובתום שלושה חודשים היא חזרה לאוקראינה. בנוסף לכך כל קיץ אני ואחותי נוסעות לסיני לשבוע ימים (כי מלונות באילת יקרים) . אך בחזרה האחרונה מסיני הייתי מופתעת לשמוע מנציגי ישראל בגבול שמהיום היא חייבת אשרת כניסה ממשרד החוץ אחרת היא תגורש מהארץ בשדה תעופה. האים יש הסבר למאמר? אני הזמנתי שוב כרטיס טיסה לאחותי הלוך ושוב לאוגוסט לחודש וחצי ומתחילה לדאוג .מדוע לא יתנו לה להיכנס לישראל? הרי לא עברנו על החוק?
מרינה שלום רב , את הסירוב כניסה לישראל ניתן לסווג למס' קטגוריות שונות .במקרה שלכן נשמע כי קיים חשד אצל פקידי ביקורת גבולות כי אחותך מתכננת לעבוד או להשתקע בישראל באופן בלתי חוקי למרות גילה המופלג,או חשש עקב שהות יתר בעברה .שימי לב כי לא כל דבר בע"פ אשר נאמר ע"י פקידי ביקורת גבולות הוא בהכרח נכון ולכן בתור התחלה אציע לך לגשת למשרד הפנים הקרוב לביתך שם ימסרו לך את הסיבה לאזהרה שקיבלתן. אשמח באם תיצרי עימי קשר בברכה,עו"ד יהושע פקס מומחה להגירה לישראל .
תודה רבה זה מה שאעשה.
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו