החלפת כתובת לכתובת ההורים
לאחרונה ביקשתי לשנות את כתובתי במשרד הפנים לאחר שעברתי לגור עם הורי בעלי. הפקידה סירבה בתוקף לרשות את הכתובת החדשה וגם סירבה לרשום את כתובת הורי שלי, עד שההורים יגיעו לאשר שאכן אני גרה שם. נוצר מצב אבסורדי שבו כתובתי במשרד הפנים איננה נכונה ואני עוברת על החוק משום שלכאורה, לא הודעתי על השינוי בפרטי האישיים כנדרש. שאלתי היא האם יש להם סמכות חוקית לדרוש שההורים יגיעו למשרד הפנים לאשר את שינוי הכתובת? אם כן - מאין היא לקוחה? תודה, שילי

להלן ציטוט מתוך הנוהל הרלוונטי. בבקשה לשינוי מען למען ההורים או למען של אדם שלישי יש לדרוש הסכמתו של בעל המען לשינוי המבוקש עפ"י אחת מהאפשרויות הבאות: ג.4.1 נוכחותו האישית בלשכה וזיהויו עפ"י תעודת זהות בפני הפקיד. ג.4.2 מתן הסכמה בפני עו"ד, ההסכמה שתוצג תהיה חתומה ומאשורת ע"י עורך-דין המציין כי נותני ההסכמה זוהו בפני ע״פ תעודות זהות. מקווה שעזרתי עו״ד דור פנק
חתמתי לחברתי על מנת שתוכל לשנות את המען שלה אלי מדוע רשום בסוף הטופס כי "והריני מודע להשלכות היכולות להיווצר מהסכמתי זו. " באלו השלכות מדובר?
תודה רבה, אכן עזרת :) הרבה יותר קל להחתים אותם על הצהרה מאשר להביא אותם לשם.
שלום רב, אני ובן זוגי חזרנו לגור בבית הוריי במושב בהמתנה לבניית בית במשק. כעת אנחנו רוצים לשנות את כתובת המגורים שלנו לכתובת ההורים. להבנתי במצב זה דרוש אישור של מזכיר המושב, אי לכך פנינו למזכיר. לטענתו, לא ניתן לתת אישור של היישוב על מגורים אלו (מאחר ומדובר בחזרה להורים) ויש צורך לפנות ישירות למשרד הפנים להסבר על המצב. האם ידוע לך האם נוכל לפנות למשרד הפנים יחד עם אחד ההורים ולהסדיר את הנושא? כרגע כתובתינו מעודכנת במקום שאיננו בית המגורים שלנו וחבל על כך.
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו