זמן טיפול בבקשה לקבל אזרחות
שלום רב, אני אליאן תושבת קבע עם תעודת ז.ת ישראלית נולדתי וגדלתי בארץ ב 1986 לפני 4 שנים תחתנתי אם איש אזרחי מצפון ואנחנו גרים ביחד ברחובות יש לנו ילד חיים ביחד באהבה ושמחה הגשתי טפסים לקבלת אזרחות ישראלית כל פעם מתקשרת אומרים לי בקשתך בטיפול כמה זמן לוקח עד שאקבל אזרחות ולמה צריכה לחקות אם אני תושבת קבע ויש לי תעודה ישראלית ונולדתי בישראל
אליאן שלום, קבלת אזרחות בישראל אינה דבר פשוט של מה בכך, זהו תהליך בירוקרטי וארוך בשל המורכבות הנלווית לנושא. מניסיוננו, רבים המנסים להגיש בקשה לאזרחות עפ"י נוהל משרד הפנים נתקלים בטענה שהתור הקרוב לטיפול בבקשה הוא אף בעוד מס' שנים. אחת מהסיבות הנפוצות ביותר לעיכוב נובעת מכך שכמות הבקשות לאזרחות עלתה משמעותית בשנים האחרונות, ועקב כך בין אם מחסור בכוח אדם ובין אם חוסר רצון רשות האוכלוסין וההגירה אינה מצליחה תמיד להתמודד עם כמות בקשות האזרחות. במידה והבקשה מתעכבת יתר על המידה תוכלי לפנות לנציב תלונות הציבור, ובמקרים קיצוניים יותר אפשר לנקוט בהליכים משפטיים. תוכלי לקרוא עוד בנושא אזרחות ישראלית במאמר הבא: https://bit.ly/31P8vmx במידה ותזדקקי לסיוע משפטי אשמח אם תצרי עימי קשר בטלפון 02-9903180 או במייל office@lawoffice.org.il בברכה, עו"ד יהושע פקס
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו