הליך מדורג ונהלים
שלום עו"ד דור פנק, החודש, דצמבר 2013 בן זוגי מסיים 5 שנים במעמד א/A/5 (אנחנו בני זוג מאותו מין). התחלנו את ההליך המדורג בשנת 2006 עם אשרת ב/1 /B במשך שנתיים. ו 5 שנים באשרת א/5/A הגענו השבוע למשרד הפנים לראיון השנתי וכשהגשתי את הבקשה לתושבות קבע, נאמר לי שמאחר והתחלנו את ההליך המדורג ב- 2006 חלים עלינו נהלי ההליך המדורג של 2006 שלפיהם עלינו להיות באשרת שהייה א/5/A במשך שבע שנים!!! הייתי מאוד נסער וביקשתי לראות את הנהלים מ-2006 , שכן לא זכור לי דבר שכזה (כלומר יהיה עלינו לחכות 9 שנים! מאז קבלת האשרה ב/1/B). לטענת המשרד אין בידם את הנהלים מ 2006 ואף הם אינם נמצאים באתר האינטרנט - דבר שהרגיז אותי ביותר. כביקשתי לשוחח עם מרכזת המחלקה היא אמרה לי שייצרו איתי קשר ע"מ לברר אם ניתן להשיג נהלים אלו ולהעבירם אליי. אנחנו שחוקים ועייפים מההליך וההוצאות הרבות של אבדן ימי עבודה, איסןף מסמכים ואי יכולתו של בן זוגי לקבל רשיון נהיגה קבוע. האם המידע שקיבלתי ממשרד הפנים נשמע לך סביר? האם סביר שזוגות שהחלו את ההליך המדורג אחרינו יקבלו תושבות קבע לפנינו? האם סביר שמשרד הפנים לא יפרסם נהלים בצורה פומבית שנגישים לציבור על אף הכלתם (נהלים משנת 2006) אודה לתגובתך. בברכה, דני

שלום רב הנוהל הישן (המצוי אצלי) מציין כי לאחר שנה תוחלף האשרה מ ב/1 ל א/5 וההליך יהיה כולו סה"כ 7 שנים. לדעתי הפרשנות שלהם אינה נכונה שכן ההליך כולו הוא שנים , כך גם בנוהל המעודכן היום 3 שנים עם ב/1 ואז 4 שנים עם א/5 וניתן להגיש בקשה למעמד קבע. אנו כאן לרשותך
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו