חיים משותפים
שלום רב, אני אזרחית ישראלית החיה עם נכרי בארץ. לפני כחמישה חודשים התחלנו בהליך "חיים משותפים" ואף היינו במספר ראיונות. היום היה לנו ראיון נוסף במטרה לקבל המשך שהיה בארץ ואולי אף אשרת עבודה. בנוסף למה שצירפתי בפעמים הקודמות היום הבאתי תמונות משותפות נוספות, מכתבי המלצה מחברים וכו' ושוב זה לא מספיק. הראיון היום התבצע על הצד הרע כשהמראיינת הבהירה לי היטב את דעתה שהבאתי את בן זוגי כ"מטפל לאימי" על אף שהיא עצמאית לחלוטין, זאת מכיוון שבן זוגי קורא לאמי אמא מתוך כבוד הנובע מדתו וציינה בפניי "פעם הבאה שאתם מתכוננים עשו זאת היטב". כמובן שהכל שקר מוחלט. לא קיבלנו הארכת ויזה אלא כתבה על הקבלה עבור הבקשה כי הוא נמצא בטיפול. האם יש באפשרותי להתלונן על הדברים הקשים שהמראיינת אמרה לי? האם יש אפשרות ערעור במידה ולא יאשרו לו? תודה

שלום רב התופעה של פקיד המחווה דעתו האישית מוכרת ופסולה גם יחד וכמובן שניתן לערער על החלטת הפקיד אם ההחלטה היא שלילית. מומלץ להכין תיק המלא בראיות חיצוניות המעידות על הקשר הזוגי בשונה מקשר של מטפל של אימך כפי שנטען ע"י הפקידה. לכל עניין או הבהרה אני כאן לרשותך.
תודה רבה על תשובתך. אמתין לתשובה ואז אראה איך להמשיך הלאה.
בוקר טוב, אתמול קיבלתי תשובה בדואר שלילית כמובן כמו שידענו לאחר הראיון עם המראיינת השלילית. בין יתר הנימוקים שלהם לסירוב הם טוענים כי "קיים ביניכם פעם גילים של כ- 10 שנים" לעניות דעתי פוגעני ומעליב, וכן "למעט מספר תמונות והמלצות ממכרים לא הוצגו בפנינו הוכחות אובייקטיביות כלשהן המעידות על הקשר הזוגי הנטען". המצאתי גם חשבונות על שיחות שביצענו בין המדינות. ביקשתי שיבואו לראות כיצד אנחנו חיים בכל זמן שירצו. מה עוד? כמו כן הם כותבים כי עליו לעזוב את הארץ תוך 14 יום מתאריך החלטה זו דהיינו 5.1.14 כאשר עברו 7 ימים עד שקיבלתי את המכתב. הדברים לא הגיוניים. ברצוני לערער עוד היום למנהל/ת הלשכה (מאחר ומרכזת האשרות כתבה תשובה זו). הם כותבים לי שניתן להגיש ערעור אחד בלבד על גורם מגורמי הרשות. אנא עזרתך הדחופה מה לעשות. תודה רבה
עניתי לך בהרחבה בהמשך הדברים
הייתי ומסרתי את הערעור. נאמר לי שבכל מקרה עליו לצאת את הארץ תוך 7 ימים. מה לעשות?

שלום רב ההמלצה העקרונית שלי היא תמיד לפנות לייעוץ משפטי לפני פניה למשרד הפנים בבקשות כאלה על מנת לבוא מוכנים ועם מלוא ההוכחות הנדרשות. בשלב זה מומלץ ייעוץ פרטני על מנת לבחון מה נעשה עד כה וכדי לדאוג להגיש ערעור מתוקן ומפורט עם ההוכחות הרבות הנדרשות על מנת לשכנע את מנהל הלשכה לשנות את החלטת הפקיד המטפל. ההמלצה העקרונית היא להביא הוכחות נוספות כתמיכה בערעור וכמובן לגשת למנהל הלשכה ולדרוש הארכת האשרה עד למתן החלטה סופית בבקשה. אם הערר ידחה ניתן להגיש השגה לוועדת ההשגה לזרים , ההשגה צריכה להיות מנומקת ומפורטת. בהצלחה
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו