בחירות מקומיות
שלום, רציתי לדעת כמה דברים בנוגע האפשרות לרוץ לבחירות מקומיות. יש בחירות בנובמבר הקרוב לירוחם וברצוני לרוץ שם באחת המפלגות, אך כרגע אני עוד רשום במשרד הפנים שאני גר בעיר אחרת. 1. האם יש מינימום זמן שצריך לגור לפני הבחירות בשביל לרוץ? אם כן, כמה זמן לפני הבחירות אני צריך לגור בעיר (במקרה הזה, בירוחם) בשביל שאני יוכל לרוץ באחת המפלגות? (לא לראשות העיר). 2. האם זה שבחרתי בבחירות באוקטובר האחרון בעיר שבה אני גר כעת, מונע ממני לנסות להיבחר בירוחם?

שלום רב איני מכיר הגבלה של מינימום זמן של מגורים על מנת להבחר באחת המלגות , המגבלה המוכרת לי ומצויינת בנוהל שינוי מען היא ברשויות המקומיות שבהן מספר התושבים קטן מ 15,000- שם בכל בקשה לשינוי מען אליהן בשישה חודשים הסמוכים לבחירות, יש לדרוש מהמבקש הוכחות ממשיות לשינוי המען המבוקש (חוזה רכישה או חוזה שכירות), ואם אין - יש לדרוש תצהיר בדבר שינוי המען. בהצלחה והבא עימך הוכחות על מעבר לירוחם.
תודה רבה! והאם זה שבחרתי בבחירות האחרונות באוקטובר בעיר שבה אני גר כעת, מונע ממני לרוץ באחת המפלגות בירוחם?

אני לא מכיר מניעה לרוץ למפלגה קיימת או להתאגד במפלגה המתמודדת לרשות המקומית כל עוד אתה עומד במגבלות שציינתי אך מומלץ לבדוק את ישירות מול רשם המפלגות או הגוף בו אתם רושמים את המפלגה המתמודתת לבחירות
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו