לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי שם

סירוב משרד הפנים לשינוי שנת לידה למרות מסירת חותמות אפסטיל על התרגום הנוטריוני

שלום רב. ברצוני לתקן שנת לידה. ברשותי תעודת לידה מאיראן ותרגומה לעברית מנוטריון דובר פרסית. רשות האוכלוסין וההגירה ביקשה שאצרף חותמות אפוסטיל ומסרתי, לבקשתם – ממשרד החוץ ומבית המשפט המחוזי. לאחר שמסרתי כל זאת, קיבלתי מכתב סירוב בתואנה שעליי לפנות למדינה שלישית כדי להשיג חותמות אפוסטיל של איראן וישראל על תעודתי וכמו כן יש למשרד השגות על כך שכשעליתי ארצה בשנות ה50 החליפו לי פקידי המדינה את שם משפחתי (כדי שאוכל להתגורר עם קרוב משפחה), אעפ"י שיש לי מסמכים המעידים על שינוי השם שאותם אישרו ממשרד הפנים לאחותי לפני 20 שנה. מכל מקום פניתי למדינה שלישית בנוגע לאפוסטיל איראני, אולם הנוהל של איראן הוא למסור חותמת אפוסטיל אך ורק לתושב אותה המדינה (המדינה השלישית המתווכת). בקיצור, תושב ישראל ללא תושבות כפולה או אזרחות כפולה אינו יכול להשיג בשום מדינה בעולם חותמת אפוסטיל של איראן. כמו כן, לטוס לאיראן עם דרכון ישראלי אינני יכול. לאחר חצי שנה של התרוצצויות מפרכות ממשרד למשרד בכל רחבי המדינה ומכתבים ששלחתי לכל גורם אפשרי (משרד הפנים, פרקליטות המדינה), אני שואל – מה השלב הבא? מבקר המדינה? בג"צ? למי פונים עכשיו? אין לי תקציב לעו"ד ונראה לי שהמקרה שלי הוא בכל מקרה תקדימי. למי פונים במקרה שלי? שום גורם שפניתי אליו לא יודע מה לעשות בענייני. אמרו לי שטרם נתקלו במקרה כזה. מכירים רק מסירת תרגום נוטריוני וחותמות אפוסטיל מהארץ ואמורים לאשר זאת במשרד הפנים. אני כבר אובד עצות.

המשךךך

לא קיבלתי מענה. אשמח למציאת פתרון

עורך דין יהושע פקס

יוסי שלום, איראן אינה חתומה על אמנת האג ומכאן שגם אין אפשרות לקבל אימות אפוסטיל על התעודה. הדרך לאמת תעודה ציבורית ממדינה שמדינת ישראל אינה מקיימת יחסים דיפלומטיים עימה ואינה חתומה על אמנת האג היא באמצעות מדינה שלישית. את תעודת הלידה מאיראן תוכל לאמת באמצעות שגרירות ישראל בירדן. תוכל לפנות לשגרירות ישראל בירדן במייל או טלפונית והם יוכלו לכוון אותך בעניין. בנוסף, תוכל לקרוא בנושא "נוהל הטיפול באימות תעודה ציבורית מחוץ לארץ ואימותה" (סעיף 3.1.3.5) בקישור הבא: https://bit.ly/3aAohWL בנוגע לשינוי השם – פקידי משרד הפנים לא יכירו בתעודה לשינוי שם של אדם אחר מלבדך. ברגע שתקבל המסמך שמעיד על שינוי השם שלך פקידי משרד הפנים מחויבים לקבלו. ניתן לקבל את המסמך המעיד על שינוי שם בקלות באמצעות לשכת משרד הפנים במקום מגורייך, או בבקשה מקוונת בקישור הבא: https://www.gov.il/he/service/changenamecertificate בברכה, עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים