לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ממתמ

חוות דעת על בית מלון

שלום רב, לאחר שהות של כ-30 שעות במלון חליתי בהרעלת קיבה חריפה. האם חוות דעת שלי על השהות במלון באתרים רלבנטיים כגון בוקינג תחת קטגוריה חוות דעת על ביתי מלון, באתר ושיתוף בדעתי הלא רפואית כי המחלה מקורה במזון שאכלתי במלון עלולה להוות עילה מצד המלון לתביעה בגין לשון הרע ? פניתי למלון לאחר השהות בו ומנכ"ל המלון לא קיבל את עמדתי כי המחלה כתוצאה מהמזון אותו אכלתי במלון. עניתי לו כי אני מתכוון לכתוב את שקרה ברשת האינטרנט ולשמוע חוות דעת גולשים. התשובה שקיבלתי מהמנכ"ל היא כי מדובר בניסיון סחיטה ובמדה ואפעל כפי שאני מאיים (ציטוט מהמכתב), המלון יפנה בתלונה לרשויות ותוגש נגדי תביעה בגין לשון הרע ותביעה כספית. מה עמדתכם?

מנהל הפורום

אכן מדובר בלשון הרע אך כמובן שקיימות לך הגנות בחוק במידה והינך דובר אמת ו/או הגנות תום הלב. הייתי מציעה לנהוג בזהירות הדרושה ולהצמד לעובדות ואף להתייעץ עם עורך דין במידה ובכוונתך לערוך פרסום פומבי של הדברים.

ממתמ

תודה על תשובתך. אם מדובר בלשון הרע וצורך בהתייעצות עם עו"ד, כל חוות דעת שלילית על מוצר או שירות ברשת האינטרנט ולעניינינו חוות דעת על בית מלון וקיימות ברשת חוות דעת שליליות רבות מאד בעיקר באתרים מובילים כמו טריפאדוויזר ובוקינג חושפת את הכותב לתביעת לשון הרע? ומה אם אני רק מציין את העובדות ואף לא מאשים את המלון בהרעלה אלא מותיר את המסקנה בידי הגולשים, האם גם אז מדובר בלשון הרע?

מנהל הפורום

כפי שאמרתי משפטית ועובדתית מדובר בלשון הרע אבל מאחר ומדובר באמת במידה ותתבע תהיה לך הגנה טובה. אם אני הייתי בית המלון לא הייתי תובע במיוחד אם יש לו רקורד שלילי. ושוב אתה רשאי לחוות דעה זו זכות בסיסית הנתונה לך מכח חופש הדיבור - אבל רק תיצמד לעובדות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות