לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ינאי

אי התאמה למפרט וליקויי בנייה שלא מטופלים

שלום רב, לאחרונה קניתי דירה מקבלן ולאחר כניסתי לדירה הבחנתי ברעש נוראי שבוקע מחדר המשאבות שנמצא מתחת לדירתי. בחנתי את החוזה ואכן מצויין שבקומה מתחתי יש חדר משאבות (ועוד כמה חדרים טכניים) אך לא מצויין היכן. גם בתוכניות שחתמתי עליהן לא מצויין כי מתחת לדירתי יש חדר משאבות. יש רק ציור של חדרים טכניים ללא כיתוב. האם יש פה מקום לטענה מצידי? שאלה שניה ברשותך נוגעת לליקויי הבניה הרבים, חלקם מהותיים (ע"פ חוות דעת מהנדס מטעמי). השאלה נוגעת לתזמון הנכון להגשת התביעה. כבר בכניסתי לדירה שלחתי לקבלן רשימה מפורטת עם המון ליקויים. חלק מהליקויים תוקנו אך מרביתם לא טופלו גם לאחר בקשות חוזרות. עברה כמעט שנה מיום המסירה ואני מבין שעלי לתת לקבלן הזדמנות לתקן את כל הליקויים אולם הקבלן מתמהמה והדבר מעיק בעיקר כאשר מדובר בליקויים שמפריעים את התנהלותינו היום יומית. אני רוצה לומר לקבלן שאיני מעוניין יותר בשירותיו לאור חוסר היענותו, אני אפילו שוקל לבקש ממנו פיצוי חלקי בלבד ולעשות זאת בעצמי (כי העבודה שלו באיכות ירודה מאד). אשמח לקבל את חוות דעתך בעניין. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ינאי, שלום רב, לגבי הרעש – יש תקנים לגבי רעש מותר ואם חדר המשאבות גורם לרעש בדירתך העולה על המותר אתה יכול לתבוע את הקבלן. לשם כך עליך לערוך בדיקה על ידי מומחה. לגבי הליקויים – אני מניח שבהסכם כתוב שבתום שנה מהמסירה על הקבלן לבצע תיקונים, ויש להמתין עד אז ולאפשר לו לבצע את התיקונים. רק אם הוא לא מבצע אותם כנדרש תוכל לתבוע אותו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ליקויי בניה