משפטי– זאפ

עצות לרוכש דירה

רכישת דירה מהווה לחלק ניכר באוכלוסיה את העסקה הגדולה והחשובה ביותר שלהם. אם בכוונתכם לרכוש בקרוב דירה להלן מספר טיפים חשובים:

24.01.10
תאריך עדכון: 24.01.10
3 דק'
עצות לרוכש דירה

א. לבדוק את סביבת הדירה, לבחון מפגעי ומוקדי רעש ובריאות כגון הימצאות אנטנות סוללריות באזור, בתי ספר, מועדונים, מסעדות וכיוצ"ב.

ב. רצוי לבוא לדירה בשעות שונות של היום, בוקר, צהריים וערב ולהתרשם מהרעש, אם יש, אור, אוויר ופגמים נסתרים, באם קיימים בדירה.
 
ג. אם יש ילדים רצוי לבחון המצאות גנים ובתי ספר בסביבה וגיל האוכלוסיה השכנה. רצוי לבדוק שרותי תחבורה בקרבת הדירה, המצאות מרכזים מסחריים ומוקדי נותני שרותים סביבתיים כגון קופות חולים וכיוצ"ב.
 
ד. יש לבצע בדיקה מקפת של הדירה למציאת פגמים. בדירות גג בעיקר, אך לא בפרט, להקפיד על בדיקת רטיבות. יש להפעיל את כל המערכות בבית ולבחון כי הן פועלות כנדרש. לבדוק את זרימת המים בברזים ובשירותים. מומלץ להיעזר בבעל מקצוע כגון אדריכל בבדיקה.

ה. רצוי לבדוק את תיק הבניין בעירייה על מנת לבחון האם יש חריגות בניה בדירה (כגון סגירת מרפסות שלא על פי היתר, בניה נוספת וכיוצ"ב) ושאין ולא ננקטים הליכים משפטיים כנגד הבעלים ו/או המחזיק. יש לבדוק מה יעוד השטחים הקרובים גם בבדיקה זו מומלץ להיעזר בבעל מקצוע מתאים ? אדריכל.

ו. בעת עריכת התחשיב הכלכלי שלכם רצוי לבדוק מראש מה התשלומים שיהיה לשלם גם בעתיד לרבות תשלומים לוועד הבית, ארנונה לעירייה, שכר טרחת עורך דין, מס רכישה, אדריכל, החזרי משכנתא, שיפוץ ותיקונים והיטלים כגון היטל השבחה, אם חלים עליכם על פי חוזה הרכישה, וכיוצ"ב.

ז. יש לדבר ישירות עם הבעלים של הדירה ולא להסתפק בשיחות עם מתווך או נציג מטעמו. יש לוודא כי הבעלים אכן מוכר לשכנים ו/או בין בעלי העסק השכנים. אם המוכר הוא יורש על פי צו בית משפט או בית דין רבני יש לבחון את הצו ולבדוק את נכונותו ככל הניתן. על המוכר לחתום על המסמכים יש להימנע מחתימה באמצעות יפוי כח.
 
ח. אם בכוונתכם לקחת הלוואה המובטחת במשכנתא, עליכם לבדוק מראש האם אתם עומדים בתנאים למתן הלוואה, האם אתם עומדים בתנאים של קבלת הלוואות זכאים של משרד הבינוי והשיכון ו/או אחרת לעשות סקר השוואה בין הבנקים השונים באשר לתנאים ולבחון מה המסלול הנוח לכם ביותר והמתאים ללוח התשלומים.

ט. מומלץ לא לחתום על זכרון דברים עד לסיום כל הבדיקות וסגירת העסקה. רצוי מאוד להיעזר בעורך דין מטעמכם שיבצע את הבדיקות המשפטיות עבורכם. בין השאר יש לבדוק את הזכויות של המוכרים (במינהל מקרקעי ישראל ו/או בלשכת רישום מקרקעין), יש לבדוק היעדר זכות צד ג' כלשהי בדירה, עיקולים, משכנתאות, משכונות וכיוצ"ב ובדיקת הסכם המכר. יש להוציא נסח רשום עדכני גם סמוך מאוד לשעת ביצוע חתימת החוזה.
 
י. בהסכם יש לשים דגש על מועד פינוי ומסירת החזקה בדירה וקבלת בטחונות מתאימים להבטחת הפינוי והמסירה של החזקה, לרישום הזכויות בדירה על שם הקונה ולהבטחת ביצוע התשלומים החלים על המוכר על פי ההסכם. יש לסגור מראש אילו אביזרים יישארו בדירה ולוודא הכנסת הרשימה כנספח להסכם. יש לדאוג לכך כי המוכר יפקיד יפוי כח בלתי חוזר בידיו של עוה"ד לצורך ביצוע העברת הזכויות ולרישום הערות אזהרה גם לחליפיכם ולבנקים.

עוד בנושא:

רכישת דירה ותשלום שכ"ט לעו"ד


 
* האמור לעיל הינו בגדר המלצה אין באמור בכדי להוות ייעוץ משפטי.

ברטלר - משרד עו"ד

ברטלר - משרד עו"ד

עו"ד משנת 1993, בעל תואר שני במשפטים ומגשר מוסמך. מומחה בתחום המקרקעין והמסחרי ומטפל באופן שוטף ענייני ומקצועי בגורמים שונים ובכללם חברות ואגודות. עוסק גם בלטיגציה ומומחה בהופעה בתיקים מורכבים בכל הערכאות המשפטיות, כולל בבית המשפט העליון ובבג"ץ, וכן בפני רשויות מנהליות שונות בכל רחבי הארץ.

דיני עבודה, קניין רוחני, משפט מסחרי, מקרקעין ונדל"ן, הוצאה לפועל, כינוס נכסים, פירוק חברות, ליווי שוטף של תאגידים, ליווי עמותות, מיסוי, קניין רוחני, הסכמים מסחריים, תכנון ובניה / רישוי בניה, פינוי בינוי / בינוי פינוי, מחיקת חובות, גביית חובות, צו עיכוב יציאה מהארץ, ייצוג חייבים, ייצוג זוכים, חוזי עבודה, פיצויי פיטורין, זכויות נשים, הטרדה מינית, זכויות עובדים, דיני מחשבים ואינטרנט, פטנטים, זכויות יוצרים, סימני מסחר, מחשבים ואינטרנט, מיסוי מקרקעין

האם מאמר זה עזר לך?

צרו קשר
שם*
אימייל*
טלפון*
סיבת הפנייה
ברטלר - משרד עו"ד

לקבלת ייעוץ מעורך דין השאירו פרטים

שם*
אימייל*
טלפון*
סיבת הפנייה