לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דביר

שיקום

שלום עו"ד אמגור אחד מנכויות הצמיתה העיקריים שלי הוא נכויות קוגנטיביות ( כלומר משתמשים בסעיפים הפסיכאטריים לצורך קביעתם כסעיפים נוירופסיכולוגיים) אני רוצה להתחיל ללמוד תואר ראשון בעזרת שיקום מקצועי של ביטוח לאומי כאשר יש סיכוי למשפט שיימשך כשעל הפרק הצעת פשרה באוויר שממתינה לתשובת הנתבעות כאשר סכום הפיצוי מוסדר מה הסיכוי שנתון שכזה במידה ויתגלה ע"י המבטחים יגרום לחברות הביטוח להימנע מהפשרה?ב. האם מותר להם לדרוש קיזוז נוסף על השיקום המקצועי שלא הופיע בחוות הדעת האקאורית במידה והם מעוניינים בפשרה לאחר שיש הסכמה על הסכום או שלא? ג. האם אני מחוייב להודיע על השיקום המקצועי שאני מעוניין להתחיל או שזכותי לשמור מידע שכזה בידי עד לשלב ההוכחות אם יתקיים בסופו של דבר ? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

בהעדר נתונים על עניינך הספציפי, אינני יכול להשיב באופן פרטני לשאלה זו. באופן עקרוני חברת הביטוח שוקלת את הפשרה על רכיביה השונים, כאשר יש להניח, כי לוקחת בחשבון את העובדה שאינך עובד. לפיכך, אם יתגלה לחברת הביטוח שאתה עובד ו/או לומד לימודים אקדמים, עשויים לשקול פעם נוספת את הפשרה. באופן כללי, מכיוון שיש להניח כי חתמת על טופס ויתור על סודיות רפואית בתחילת ההליך, עליך לצאת מנקודת הנחה כי בידי חברת הביטוח מלוא המסמכים הרפואיים בענייך, כולל מסמכי המוסד לביטוח לאומי - כך שייתכן שכבר היום, מודעים למצבך המדויק. אינך מחויב להודיע דבר לצד השני בקשר לשיקום המקצועי - עם זאת, עליך להניח, כי במהלך ניהול הוכחות יתגלה הדבר, שהרי בוודאי תעלה השאלה מה עיסוקך כיום - עליך להתייעץ עם עורך הדין שלך ולהחליט האם "להקדים תרופה למכה" ולהתייחס לעניין זה בתצהירך, או להמתין לחקירה נגדית בתקווה שעניין לא יתעורר. כל עוד לא נחתמה פשרה סופית ראשי כל צד לטעון לקיזוז/תוספת של סכום כלשהו, ובמסגרת המו"מ זכותו של הצד השני להסכים או לסרב לקיזוז/תוספת הנ"ל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים