לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שגיא

מומחה בית משפט

שלום יש לי בדיקה בימים הקרובים אצל מומחה מטעם בית המשפט האם אתה ממליץ להביא מכתב חדש מרופא על מה אני מתלונן היום או זה לא עוזר האם אתה ממליץ להביא מכתב מרופא שאני מטופל אצלו או לגשת לרופא אחר להביא מכתב מרופא שני מה המלצות שלך תודה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

כאשר מונה המומחה מטעם ביהמ"ש, שלחו לו עורכי הדין של שני הצדדים את כל החומר הרפואי הרלוונטי (וגם זה שלא רלוונטי) שלך, ואם לא מדובר בתאונת דרכים, אז גם כל צד שלח את חוות דעת המומחה מטעמו. קיים הבדל בין מומחה שממונה מכוח תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים לבין מומחה רגיל (למשל בתביעת נזיקין) - בעוד שלמומחה הרגיל מותר להעביר כל מסמך, כולל חוות דעת, מסמכי ביטוח לאומי וכיוצ"ב, למומחה שממונה בקשר לתאונת דרכים מותר להמציא רק מסמכים שאינם חוות דעת. לא כתבת האם מדובר בת.ד או לא -ככל שמדובר בת.ד, הייתי נזהר ומתייעץ עם עורך הדין לפני שאני מראה למומחה מסמך שהוכן במיוחד לקראת הבדיקה שלו (בין אם של רופא מטפל או רופא חדש) - חשיפתו של המומחה למסמך כנ"ל יכולה להוביל לפסילתו. אם מדובר בתאונה שאיננה תאונת דרכים, ממילא נשלחה למומחה חוות דעת מומחה מטעמך, שאמורה להכיל את כל הפרטים הרלוונטים. אם יש התפתחות חדשה כלשהי, מאז בדיקתך ע"י המומחה מטעמך, הייתי ממליץ לקבל מכתב עדכני מרופא מטפל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים