לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלומי

יעוץ

אני רוצה לקב חוות דעתך בנושא שלי אני נפלתי לפני שנתים במקום ציבורי ונשברה לי את היד . המומחה שלנו קבע 10 ושלהם 0 . ברגע שנפלתי היתי סטודנט העורך דין שלי אמר שיש סיכוי שמומחה הניטרלי יקבע 0 או 5 ואמר שעדיף להתפשר על סכום 20 אלף שח או לבחור להילחם עד הסוף מה אתה מעדיף

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

הכל תלוי בקביעת המומחה הרפואי מטעם ביהמ"ש. ייתכן שאפשר לנסות להגיע להסכמה בין הצדדים על מיצוע הנכות הרפואית, כלומר 5% נכות, וזו תהייה הנכות המחייבת לצורך המשפט. אם הצד השני יסכים לעשות כן, מבחינת גובה הנזק, התיק שווה יותר מ-20,000 ש"ח. עם זאת, לא פירטת מה היו נסיבות הנפילה, והאם באמת הייתה רשלנות של הצד השני (מפגע לא מגודר וכד')- ככל שגם לך יש חלק באירוע (האחריות אותה מייחסים לנפגע עצמו נקראת "אשם תורם"), הרי שהפחתתו מסכום הפיצוי יכולה להפחית חלק ניכר מן הפיצוי, כך שהתוצאה הסופית תהייה 20,000 ש"ח או פחות מכך. אם טרם התקבלה הצעת בית משפט לפשרה בעניינך, כדאי לך לשקול להמתין להצעת ביהמ"ש לפשרה, אשר תיתן לך גם קנה מידה כיצד השופט/ת המטפל/ת בתיק רואה את הדברים.

שלומי

עוד השופט לא מינה מומחה כי אמר נותן לצדדים את החופש לבחירה מומחה שלשי שהוא יקבע לכן אני לא יודע מה לעשות . לגבי הנפילה היתי עקב רשלנות שגרם לנפילה .לפי ניסיון שלך מה אתה מציע לי

אינני יכול להמליץ לך מה לעשות - בשביל זה יש לך עורך דין, שאיתו אתה צריך להתייעץ, ולשתף אותו בכל ההתלבטויות שלך - יש יותר מדי גורמים שיכולים להיות רלוונטים האם כדאי להסכים לפשרה בשלב זה - מה מצבך הכלכלי? האם באפשרותך להמתין שנתיים עד לסיום המשפט? מה מצבך "האמיתי" (כלומר האם באמת יש לך הגבלה כלשהי, או שאתה מתפקד/עובד כרגיל), מה אומר הרופא שלך לגבי הסיכוי/סיכון במינוי מומחה מטעם ביהמ"ש, ועוד. באופן עקרוני, אם המומחה שלך סבור שנותרה לך נכות צמיתה, ושהסיכוי שמומחה נייטרלי ייקבע כי לא נותרה נכות הוא נמוך, כדאי לך לשאוף לכך שהשופט ימנה מומחה מטעמו.

שלומי

מצב כלכלי על הפנים . השאלה היא כמה זמן העורך דין של חברת הביטוח חוזרים בתגובה או איך זה עובד האם העורך דין שלי מבקש סכום מסוים או אומר להם מה ההצעה שלכם . האם העורך דין שלי מבקש פיצוי מצד השני כולל שכר טרחה שלו או מתקזז מהסכום שלי

אין תשובה אחת לשאלתך - הכל תלוי במו"מ בין עורכי הדין - אפשר לסיים מו"מ ב5 דקות ואפשר לסיים בשלושה חודשים, הכל תלוי ברצון של הצדדים לסיים את התיק. גם שכר הטרחה תלוי במו"מ של עורכי הדין, כלומר האם סיכמו על סכום "כולל" או על סכום נטו ועליו מוסיפים שכ"ט ומע"מ.

שלוומי

תודה רבה על התגובות < אם הצד השני לא קבל את הבקשה שלנו האם השופט מתחשב בזאת כאילו שהוא ראה שאנחנו בקשנו לסגור את התיק בפשרה והצד השני סירב האם הפיצוי יגדל

לא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים