תיק
שלום רב. נפלתי במקום אירוח עקב רשלנות של המקום ונשברה לי את היד לפני יותר משנה . את הנכות מטעם הרופא שלי היא 10 עקב התאונה ואת הרופא של חברת הביטוח קבע 0 אחוזים לפי הניסיו שלך תיקים כאלה נגמרים בפשרה לפני בדיקת מומחה בית משפט ואם כן איך קובעים גודל הפיצוי אם מסתמכים על אחוזי נכות שאלה שניה האם יש סיכוי שמומחה בית המשפט יקבע גם כן 0 אז הפסדנו את התיק
כאשר קיימות שתי חוות דעת סותרות מטעם הצדדים עומדות בפניהן שתי אפשרויות - להסכים על מיצוע הנכות (5% במקרה שלך) או לבקש מביהמ"ש מינוי מומחה רפואי מטעמו. במצב כזה כל צד מתייעץ עם המומחה מטעמו ומנסה להבין עד כמה מוצקה חוות הדעת, ומה הסיכוי שמומחה נייטראלי מטעם ביהמ"ש יקבל אותה. בחלק ניכר מן המקרים במצבים דומים, וכדי לחסוך בעלויות מומחה נוסף, ממצעים את הנכות, ומחשבים את הנזק לפי 5% במקרה שלך. אופן חישוב הפיצוי בנזיקין מורכב מפרמטרים רבים, וביניהם הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד, הפסדי פנסיה, עזרת הזולת, הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה, נזק שאיננו נזק ממון ועוד. לשאלתך השניה, ככל שמומחה ביהמ"ש יקבע כי לא נותרה נכות צמיתה כתוצאה מן התאונה (0%), עדין לא בהכרח הפסדת את התיק - ביהמ"ש עדין יכול לפסוק לך פיצוי עבור תקופת אי כושר שלאחר התאונה, וכן נזק שאיננו נזק ממון. הפיצוי במקרים אלו אינו גבוה, אך עדין מדובר בפיצוי.
5 % נכות כמה פחות או יותר כסף
אי אפשר להשיב על השאלה - היא תלויה ביותר מדי גורמים שאינם ידועים לי - גיל, הכנסה, תקופת אי כושר בעבר, הוצאות רפואיות מיוחדות, שאלת חבות/אשם תורם ועוד. עורך הדין שלך יודע בוודאי את כל הנ"ל ויכול להעריך מה הפיצוי הראוי בתיק כמו שלך.