לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חזי

פשרה

שלום רב עורך דין אמגור אני שמח כי היום הגענו לפשרה . איך הדבר מבצע ומתי מקבלים את הכסף ?האם הדבר לוקח הרבה זמן

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

בדרך כלל, בהסכם הפשרה נקבע כי התשלום יועבר לעורך הדין של התובע תוך 30 יום מיום שניתן פסק דין שנותן תוקף להסכם הפשרה. כלומר, יש להניח שהסכם הפשרה עליו חתמת היום יוגש לביהמ"ש וייקבל תוקף של פסק דין בימים הקרובים, ואז תוך מקסימום 30 יום יקבל עורך הדין שלך את הכסף, ויעביר לך את חלקך, בניכוי שכר טרחתו.

חזי

זה מגיע בציק ? ואם כן יהיה רשום על שם שלו או שלי . שאלה סופית נתן לחתום על הסכם ולשלוח דרך הפקס לעורך דין שלי ?

כל חברת ביטוח והסידור שלה - חלק שולחות את הכסף בהמחאה לפקודת עורך הדין, חלק מבצעות העברה בנקאית ישירות לחשבון. לגבי אופן משלוח ההסכם לעורך הדין שלך - עליך לבדוק אם עורך הדין שלך.

חזי

סליחה על השאלות המיותרות האם במצבים כאלה אני חייב לשלם אגרת בית משפט השלום ?

אינני מבין את שאלתך - באופן עקרוני היית אמור לשלם אגרה של כ750 ש"ח בעת פתיחת ההליך. אם לא שילמת את הסכום הזה ועורך הדין שלך שילם במקומך, ברור שעליך להחזיר לו את הכסף. לא אמורה להיות יתרת אגרה נוספת המוטלת על התובע בשלב הזה של הדיון - הנתבעת, היא זו שאמורה לשלם את יתרת האגרה, ככל שביהמ"ש לא פטר אותה מלעשות כן.

חזי

האם בכל פתיחת תיק חייבים לשלם 750 . אני לא שמתי כלום והעורך דין לא בקש בזמנו

אין תשובה לשאלה שלך - הכל תלוי בעורך הדין של הצד השני, ובעומס העבודה שלו. אפשר להכין הסכם פשרה תוך שעה ואפשר להכין את אותו הסכם תוך חודש. ייתכן בכלל שעורך הדין של הצד השני צריך כעת לפנות לחברת הביטוח אותה הוא מייצג ולקבל את אישורה לפשרה אליה הסכמת. אם זה המצב, זה יכול בקלות לקחת חודש, ואף יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים