שאלה
שלום רב, מדובר בתיק תאונת עבודה הצעת פשרה מונחת זמן רב על הפרק כאשר כל פעם יש דחיות של קדמי משפט התיק מכיל מספר צדדים היה אמור להתקיים לי קדם משפט נוסף לפני הוכחות אך הוא התבטל כי עוורכת הדין שלי קיבלה מסמך כתוב על ההסכם וכעת הם מגבשים את ההסדר הבעיה שהיא דחתה את הקדם משפט בעוד 30 יום והשופט הזכים האם היא לא הגזימה וזה לא זמן רב מדי בשביל לגבש הסכם ? מה הסיכוי שפשרה תיפול בכל זאת בשלב כזה ? האם המסמך כתוב כמסמך משא ומתן או כסוג של מסמל מחייב מה כתוב בו בדרך ?
התיאור שלך הוא תיאור אופייני של הליכי פשרה - 30 יום הוא פרק זמן מינימלי שעורכי דין מבקשים לצורך גיבוש הסכם פשרה, כך שאין שום בעיה. עד שהסכם פשרה סופי לא נחתם, תמיד יכול להיות משהו שיסכל את הפשרה ברגע האחרון. כל הטיוטות שהוחלפו בין הצדדים הינן טיוטות לצורכי פשרה בלבד, וככל שלא יחתם הסכם פשרה בתיק, אין להן כל תוקף ולא ניתן להציג אותן בבית המשפט.
אז הצפי לחתימה הוא 30 יום או שיש סיכוייל שזה יקרה הרבה לפני ?
להערכתי, לפחות 30 יום. אתה צריך לקחת בחשבון שאחרי שחברת ביטוח מאשרת פשרה כלשהי, צריך עורך הדין המייצג לפנות גם למבוטחת ולתת לה לפחות 30 יום להתנגד לפשרה, לרוב המבוטחת לא מתנגדת, אך לוקח זמן לקבל את הסכמתה.
אני חושב שכל האישורים התקבלו כולל של המבוטח ונשאר רק הנוסח הסופי שעליו הם עובדים האם זה אומר שעדיין צריך לעבור שוב את כל תהליך האישורים? תודה
אם כך, אין צורך באישורים חוזרים. באופן טכני אפשר לסיים את הכנת ההסכם תוך כמה דקות. באופן מעשי לוקח לצדדים זמן (שבוע/שבועים), לחתום ולהעביר הלאה.
איך זה הולך הצדדים מחליפים נוסחים ואז אני חותם בסוף אחרי שהם חתמו או שאני חותם ראשון ואז הם חותמים ? למה עורכי הדין מחליפים בינהם נוסחים אם היה מגשר בתמונה המגשר הוא לא זה שמנסח הוא רק חותם ? תודה רבה
אחרי שעורכי הדין מגיעים להסכמה על הנוסח שולחים לכל הצדדים נוסח סופי עליו הם חותמים, ובד"כ מישהו מהצדדים מרכז את כל החתימות. כל עורך דין אוהב לעבוד בצורה אחרת, אך התוצאה הסופית זהה - הסכם פשרה חתום ע"י כל הצדדים אותו מגישים לביהמ"ש.