לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רינת

ביטול מינוי אפוטרופוס לדין לקטין

שלום, בדיון לגבי אפטרופסות עם הגרוש, בית-המשפט החליט למנות אפוטרופוס לדין לקטין עקב "הקונפליקט הקשה בין בני-הזוג והקושי להיעזר בלשכת הרווחה" - הבעיה הנתונה היא שאני מוכרת כתסקיר לפי הרווחה כאמא מסורה לילדים והילד אף עבר טיפול פסיכולוגי לפי הוראת בית-המשפט. מכיוון שעורך-הדין שלי לא פצה פה במהלך הדיון ואף לא ציין את העובדה האחרונה, נוצר הרושם שאני, כאמא, לא ממלאה אחר הוראות בית-המשפט והוחלט למנות אפוטרופוס לדין לקטין - אין לי מושג מה זה אומר, איזה החלטות הוא יכול לקבל ובכללי אני מעדיפה את האופציה של ביטול האפוטרופסות לקטין - מה ההשלכות של כך? מה כדאי לי לעשות עכשיו? מה זה אומר לגבי ההמשך? אשמח לעזרה, רינת

עו"ד נורית פיש

רינת יקרה אני מניחה שבגלל הקונפליקט הקשה, לא היה עוזר אם עורך הדין שלך היה אומר. אם השופט התרשם שאף אחד מכם לא פנוי לחשוב על טובת הקטין ממילא לא היה מסייע גם אילו עורך הדין שלך , כדברייך, "היה פוצה פיו" . מכל מקום המינוי כאפוטרופוס לדין לא שולל ממך את זכויותייך ההוריות. מה שאני מציעה , בשיחותייך עם האפוטרופוס לדין לכשימונה, הציגי עמדתך מבלי לעסוק בהשחרת בן זוגך לשעבר, אלא דברי על מה שמעסיק אותך, הדברים שעשית וחושבת שצריך לעשות והאפוטרופוס לדין ייצג את הקטין בפני בית המשפט על סמך התרשמותו ובדיקותיו ולא על סמך דברים אלא ואחרים שאומר עורך הדין שלך בדיון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות