לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלי

פלישה לדירת אב חסוי הנמצא במוסד סיעודי

אבי בן 93 סיעודי ומוגדר חסוי וגם נמצא במוסד סיעודי . יש לי חשש שאחי, שמזה שנים השתלט על רכוש אבי וכספיו, פלש לדירתו של אבי. לא נקבע אפוטרופוס לאבי בגלל אי הסכמה בין האחים, וגם לא הוגשה בקשה לאפוטרופסות בנידון. היש דרך לבדוק אם אחי אכן פלש לדירת אבי ומתגורר בה? היש לי למשל רשות לנתק לדירה את החשמל, או/ו להרכיב מנעול נוסף לדלת הדירה? האם אני יכול לדרוש את סילוקו מן המקרקעין כל עוד אינו מציג לי הוכחות שיש לו רשות ולידי לכך? יתכן ואחי מחזיק בידיו איזה מסמך מהעבר, בו תחת לחץ החתים את אבי כי הוא מאפשר לו להתגורר בדירה, או אפילו נותן לו אותה, אבל כיון שאבי חסוי- האם מסמך שכזה עדיין בתוקף? אודה על תשובתך

עו"ד נורית פיש

אלי שלום אין לי ספק שנעשו טעויות רבות בדרך. האם אין מי שמנהל את ענייניו של אביך? גם אם אין הסכמה על זהות האפוטרופוס אין סיבה שלא למנות לו אפוטרופוס נייטראלי. כמו כן לא ברור מדוע משרד הבריאות לא דורש שדירת אביך תושכר והתמורה תשמש להשתתפות במימון החזקתו במוסד ולפחות לרווחתו. אבל מה כן ניתן לעשות ? א. מציעה לך קודם כל להוציא נסח של דירתו ולבדוק על שם מי רשומה הדירה. ב. לברר (או שמא ידוע לך) מהו ההסדר הכספי שנקבע לגבי החזקתו במוסד. ג. להגיש (אלה מהאחים שכן מסכימים) בקשה למינוי אפוטרופוס לאביך. ד. הכי פשוט לבדוק אם מישהו מתגורר בדירה ואם לא, למהר לטפל בהשכרתה אך כאמור, לא ניתן לעשות כן בלא הסכמת כל הילדים או לפני מינוי אפוטרופוס .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות