אפוטרופסים לא ישרים ומנהל עזבון
אישתי ירשה סכום נכבד וכן 2 דירות, מאז שירשה בשנת 2000 ועד לשנת 2012 כשהכרנו נעלמו מהירושה כמיליון ש"ח למרות שהדירות וקצבת הנכות כיסו את רוב הוצאותיה של אשתי. היו לה בתקופה זו כמה אפוטרופסים ומנהל עיזבון. האם יכול להיות שהם גנבו את הכסף? מה עושים?
אפוטרופסים צריכים להגיש דו"ח שנתי וטלנהל את ענייניה הכספיים של החסויה בשקיפות וללוות כל הוצאה כספית באסמכתאות. צריך ואפשר וכדאי לפנות לאפוטרופוס הכללי למחלקה לפיקוח על אפוטרופסים ולהעלות העובדות בפניהם ולדרוש מהם להציג הדוחות הכספיים . אם לא הוגשו כאלה , לאפשר למחלקה לפיקוח על אפוטרופסים לדרוש מהם ואם לא יתקדם דבר, אזי ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה להורות להם להגיש הדוחות ולהגיש כל בקשה שהיא לרווחת החסויה.
כל זה נעשה. הם הגישו דו"חות לכאורה מסודרים. הבעיה היא הסכומים... בחישוב גס היא הייתי צריכה לבזבז כ28,000 ש"ח כדי להגיע למצבה היום. וכל זאת ללא הוצאת על מגורים. האם ניתן לתבוע את האפוטרופסים על רשלנות משהו בסגנון איך נתתם לה לבזבז כל כך הרבה?
לא ברורה לי השאלה . אם "בזבזה" כל כך הרבה כסף ולא נותרה חסרת כל אלא נותרו לה כספים ורכוש מה יותר נכון מאשר להפנות את כספה לשם רווחתה וניהול חיים טובים? צריך לברר על מה הלך הכסף.
היא לא חיה טוב... נותרו לה למזלנו רק הדירות. הרי כל המטרה של מינוי אפוטרופוס זה לשמור על כספי החסוי. זה משהו שהם לא עשו. כי היא ירשה מיליון ש"ח ונותרה ללא כסף, לטענתם היא לכאורה "ביזבזה" היא טוענת שהיא חיה בצמצום כל השנים.... מה שכנראה נכון. שוב הדו"חות לכאורה מסודרים... אבל בואי נגיד שהיא אכן בזבזה כל השנים... למה מינו אפוטרופוס? למנוע את זה לא? שהיא לא תבזבז אלא להיפך שהסכום שירשה יגדל....
אין לי תשובה ברורה כיון שאם חיה טוב , יהיה לכך ביטוי בדוחות כמה כסף הועבר אליה. אם היא טוענת שחיה בצמצום אזי נשאלת השאלה לאן הועבר הכסף. בקיצור מאחר ואנחנו מתכתבים ומנהלים דו שיח אותו לא ניתן לסכם בשיחה כזו, יש מקום לפנות לפיקוח על נאפוטרופסים ולבקש מהם לדרוש הבהרות ואם התשובות לא תספקנה אפשר לפנות לבית משפט .
28,000 ש"ח בחודש כמובן