שאלות על תשלום שכר טירחה לעו"ד ויפוי כח על החשבון של אמי
שלום לך יש עורך דין שאני מעוניינת להתחיל איתו את תהליך האופוטרופוס על אימי שאלתי מה האופן שניגבה שכר הטירחה האם שכר הטירחה משולם חציו אחרי קבלת המינוי ? העורך דין רוצה ארבע תשלומים שמשולמים לו מעכשיו ואני מפחדת שאם אשלם לו את כל הכסף זה לא טוב בשבילי איך לבקש לשלם את שכר הטירחה ? שאלה שנייה אני ואחותי רוצות להגיש את התביעה אנחנו ארבע אחים שני בנים שתי בנות לכולם יש יפוי כח על החשבון של אימי למעט אחותי עורך דין אחד אמר לי שהיות ואחותי לא בחשבון של אימי לא כדאי שהיא תהיה בתביעה איתי כדי שלא תנושל האם זה נכון ? תודה
לילי שלום אופן גביית שכר הטירחה הוא תלוי בהסדר אליו הגעתם ולהסכמות שלכם . באופן כללי אם אין לך אמון בעורך הדין יש בעיה .. פנית לעורך דין על מנת שייצג אותך סביר להניח שעלייך לתת בו אמון.. באשר לרעיון ההזוי שאם אחותך לא בחשבון גם לא כדאי שתהיה בתביעה, אין כל בסיס לכך . ההיפך הוא הנכון. העובדה שהיא לא בחשבון ולא תהיה בתביעה עלול להיות בעייתי כלפיה.
תודה על תגובתך המהירה באחד הסעיפים שבחוזה שבנינו נכתב כי שכר הטירחה אינו כולל הוצאות כמו אגרה וכו אך הוא לא פירט ואני לא רוצה להיוות מופתעת האם עליי לבקש שיפרט את כל ההוצאות שלא ניכללות בשכר הטירחה ?