לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלי

דחוף- השכרת דירת חסוי שלא ע"י אפוטרופוס

מודה על תשובותייך. להלן שאלתי מה 15/8/15 - כנראה דולגה בטעות נודע לי, כי אחי , השכיר את דירת אבי הישיש, הדמנטי , החסוי, ללא ידיעתי. אחי יודע שיש צורך למנות לאבי אפוטרופוס כי יש מכתב המעיד כי אבי דמנטי לחלוטין. אף אחד מאתנו לא מוכן שהשני יהיה אפוטרופוס. אחי מתנגד למנות אפוטרופוס חיצוני כי הוא רוצה לבדו להמשיך לפעול בכספי אבי.. לאור גילו המופלג של אבי ומצבו הבריאותי הגרוע, לא התחלנו בהליך מינוי אפוטרופוס, שיכול להמשך זמן רב, ולבסוף לא להיות רלוונטי אחי השתלט על כל כספי אבי. כל המסמכים הכספיים בידיו. הוא טוען שהשכיר את הדירה, כדי לממן חלק מעלות המוסד בו אבי נמצא. לאבי יש הכנסות שונות כמו : 2 פנסיות, קצבאות ב.ל., ואולי נשארו גם חסכונות , אם אחי לא כילה אותן. ואינני יודעת אם באמת שכ"ד הולך למוסד הסיעודי, או לכיס של אחי. אינני יודעת מה סה"כ ההכנסות החודשיות של אבי. שאלותי: 1. האם אחי חייב להמציא לי פירוט הסכומים אותם הוא משלם למוסד, בהתחשב בעובדה שאלו כספים של אבי החסוי ולא שלו? 2. האם העובדה שאחי השכיר את הדירה , שלא ע"י אפוטרופוס, וגם ללא ידיעתי מקנה לי זכויות כלשהן? אלי

עו"ד נורית פיש

אלי שלום יש לי בעיה עם ההתנהלות שלך . לא יתכן שמצד אחד אתה מתאר מצב של השתלטות של אחיך על כספי אביך ובגלל שאין הסכמה לזהות האפוטרופוס אתה ממשיך לאפשר לו לעשות כן . הוא לא חייב כלום לאיש אלא לאביך ואם אינך פועל למינוי אפוטרופוס אינך יכול לדרוש כלום ממנו צר לי. אך התנהלות זו של "שב ואל תעשה" לא מיטיבה עם אביך ולא עם איש למעט אחיך .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות