רופאת המשפחה ממליצה פנייה לגריאטריה שיקבע מינויי כאפוטרופוסית של אמי
אמי גרה בביתי. היא בת 88 עם בעיות רפואיות ונמצאת בהשגחה רפואית וקבלת תרופות. כמובן שאני דואגת לכל הדרוש. רופאת המשפחחה ביקשה שנקבע תור לגריאטריה מאחר וחלה אצלה הדרדרות קוגנטיבית הבאה לידי ביטוי בהשארת אש דולקת, אי התמצאות בזמן ובמקום וכד', חוסר תפקוד בנושא כספים/חשבונות וכד'. היא מצפה שהדו"ח הגריאטרי יקבע שאימי צריכה אפוטרופוסיות ושעל פי התרשמותה כדאי שאני אהיה האופוטרופוסית של אימי ואנהל עבורה הכל. במידה ואכן יקבע כך, מה הפרוצדורה ? כיצד מנהלים את זה בצורה מיטבית לטובת אימי וכמובן איך להתנהל בהיבט השקיפות על מנת למנוע לזות שפתיים ? בתודה מראש חג שמח
לאה שלום המצב אותו את מתארת ידוע ונעשה שכיח יותר ויותר ככל שתוחלת החיים עולה. מינוי אפוטרופוס אינו מחוייב המציאות . משום מה נוהגים לשכוח כי האופציה הראשונית בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות היא טיפול של בני המשפחה בהורה. מאחר והזכרת "לזות שפתיים" אני מניחה שיש לך אחים נוספים ולכן אני מציעה לקחת את אימך לפסיכוגריאטר לקבל חוות דעת לגבי מצבה שכנראה מצדיק מינוי אפוטרופוס . אולם , אם יש הסכמה לדרך הטיפול באם לא חייבים למנות לה אפוטרופוס אלא ניתן לקיים דיאלוג עם אחייך באשר לדרך הטובה ביותר לטיפול בה. חשוב לקבל אישור פסיכוגיאטר לצורך השגת רשיון להעסקת עובד זר ובכך כדאי לטפל קודם כל . מכל מקום אם בכל זאת תחליטו לבקש מינוי אפוטרופוס אזי ככל תהיה הסכמה שזו תהיה את או כל מי שיתמנה, יש לנהל את חשבונה כחשבון רק עבורה ולא עם שותף בחשבון ובשקיפות מירבית ויש לקחת בחשבון שיש לך חובת דיווח כאפוטרופא כך שיהיה על האפוטרופוס לנהל ההוצאות וההכנסות שלה ולהגיש דוחות ובכך גם תמנע "לזות השפתיים".