צו פרטה ראשונה ללא הנחיות
קיבלתי צו .בצו אין הנחיות מה עליי לעשות האם בכל מקרה עליי להגיש פרטה ראשונה תוך 30 יום או רק אם כתוב בצו? אם כן, וחרגתי מעבר ל-30 יום האם זה נורא? שיניתי את סטטוס החשבון הקיים לחסוי האם מותר לי לנהל 2 חשבונות לחסוי? האם כאפוטרופסית מותר לי לבקש שקצבת הנכות תכנס לחשבוני הפרטי? כי אז אוכל לפעול עם כרטיס אשראי מה שלא ניתן בחש' החסוי
שרית החובה להגיש פרטה מפורטת בחוק ולכן עלייך להגיש פרטה גם אם לא נכתב בצו. לא נורא שעברו יותר משלושים יום שכן, לצערי האפטורפוס הכללי לא ממש מקפיד על ביצוע המטלות של האפוטרופוס . תגיש כשתגישי אך כדאי להזדרז. באשר ליתר שאלותייך . לגיטימי לנהל שני חשבונות . לצערי אכן לא ניתן לקבל כרטיס אשראי לחשבון אפוטרופסות דבר המקשה על ניהול ענייני החסויים אך עצתי לך אל תעבירי לחשבונך כספים אלא תקפידי על ניהל ענייני החסוי רק מחשבון הבנק שלו. לענין ניהול כספי הקצבה על ידי החסוי , הרי שאני נוהגת לבקש רשות בית המשפט במפורש בכתב לאפשר לחסוי המסוגל לכך לנהל את הקיצבה (ולעיתים הכנסות שוטפות נוספות) בעצמו. בדרך זו לא פוגעים בכבודו ונותנים לו לנהל את ענייניו היומיומיים לבדו. אך יש לפנות לבית המשפט ולא לאפוטרופוס הכללי.
תודה רבה רבה....מעריכה אותך מאוד