לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון פרטר

האם חסוי חולה נפש המטופל על יד אפוטרופוס הינו בר ירושה?

מזה 9 שנים אני אפוטרופוס בהתנדבות על דוד שלי (חולה נפש בן 70) ויש לי שאלה בת שני חלקים שאינני מוצא עליה מענה בכל האתרים והפורומים: האם חסוי חולה נפש המטופל על יד אפוטרופוס הינו בר ירושה? החסוי בן 70. הוריו נפטרו לפני 20 שנה. הבית על שמם והחסוי גר בו מאז. לחסוי אח ואחות בני 80. אני מבין שבהיעדר צוואה הבית עובר לילדים. השאלה אם החסוי הוא בין היורשים. שנית, האח והאחות מסכימים שהבית יועבר על שם החסוי (הוא רכש אותו כשהיה בריא בשנת 1978) האם זה אפשרי? ומי יירש את החסוי? הרי הוא פסול עדות ומאידך פסול חתימה על מסמך. אני מרגיש חובה להסדיר ענין זה בעוד היורשים בחיים כדי למנוע סכסוכי ירושה בין הנכדים. בתודה על תשובתך

עו"ד נורית פיש

אלון שלום החסוי הוא בהחלטי ובהחלט בר ירושה. לשאלה שניה קודם יורשי החסוי הינם יורשיו החוקיים מאחר ולאור מצבו אינו יכול לכתוב צוואה. אם אין לו יבת זוג לדים משלו , אחיו יורשים אותו לאחר לכתו לעולמו. אם אחיו ואחותו לא יהיו בחיים כשילך לעולמו , הרי שיורשיהם החוקיים יבואו במקומם. באשר לרוצנם של אחיו ואחותו שהוא יהיה היורש היחיד של הבית , ניתן לעשות זאת בדרך של הגשת בקשה לצו ירושה במסגרתו הם יסתלקו מחלקם בעזבון (בהנחה שהבית הוא הנכס היחיד שהותירו הוריו). משיסתלקו מחלקם בעזבון הוא יוותר היורש היחיד . האם עניתי על שאלותיך? מוכנה להבהיר אם לא הייתי ברורה די הצורך.

אלון פרטר

שלום נורית תודה רבה על תשובתך המקצועית. אכן תשובתך הבהירה לי את רוב התמונה כעת. נותרה רק שאלת המשך אחת - אני מבין שבתהליך ביצוע צו ירושה יוכל החסוי לרשת לבדו אם יסתלקו אחיו מהירושה. אך מה קורה אם הוא ילך לעולמו לפני אחיו שהסתלקו מהירושה? למי הוא מוריש? ועוד, האם החסוי (לאחר ביצוע הסתלקות אחיו מהירושה) יוכל לבחור יורש, כגון אחייניתו המטפלת בו במסירות מזה 7 שנים. האם יוכל לבחור להוריש לאפוטרופוס שלו? בברכה ובתודה על זמנך​

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות