לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבנר

אפוטרופסות לרכוש - איך זה עובד?

שלום לעו"ד נורית פיש. אבי בן ה-74 מבזבז את כספי הפנסיה שלו על מוצרים מיותרים שנמכרים לו ע"י סוכני מכירות חלקלקים. הוא הגיע למינוס של 80 אלף ש"ח. בחמישי האחרון הלכתי איתו לבנק ובהסכמתו גזרנו ששה מתוך שבעת כרטיסי האשראי שלו. אני חושש שגם בכרטיס היחיד שנותר בידיו, שאותו הגבלנו ל-5000 ש"ח, הוא ימשיך וייכנע ללחצים של אנשי המכירות הטלפוניים ויקנה בכל המסגרת כך שלא ישאר לו כסף למזון ולתרופות. האם והיה ונתמנה כאפוטרוופוסים לרכושו נוכל אחותי ואני לאשר כל הוצאה בכרטיס אשראי?האם חוץ מהגבלת המסגרת יש לאפוטרופוס עוד כלים? המון תודה, אבנר

עו"ד נורית פיש

אבנר אביך קורבן למערכת שיווק אגרסיבית המזהה גורם חלש ומוחלש. הייתי משמידה בהסכמתו כמובן גם את הכרטיס האחרון. קודם כל הייתי פונה לתכנית כמו "הכל כלול" או כל גורם צרכני אחר ומעלה הבעיה אולי יזכה להשבת חלק קטן מכספו. מעבר לכך , שיהיה ברור , אם אביך במצב קוגנטיבי תקין לא ימנו אתכם כאפוטרופסים . אפשר למצוא מנגנון של דרישת שתי חתימות במקום חתימה אחת כדי לחייב את החשבון ולהתריע בפני הגורמים להם הוא מתחייב, מנסיוני, אלה הם מספר מצומצם של משווקים . מינוי אפוטרופוס משמעותו אין יותר שום כרטיס אשראי!! זה אומר פי'קוח של המערכת (האפוטרופוס הכללי ) ואישור בית משפט לכל פעולה משפטית. צריך לבחון היתרונות והחסרונות ולקבל החלטה. מציעה לכם להתעייץ עם גורם טיפולי כלשהו או עורך דין ולא לקבל החלטות נמהרות שיגרמו יותר נזק מתועלת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות