אישור מינוי אפוטרופוס חיצוני, תחת התנגדות , כאשר המתנגד ממשיך לפעול ברכוש חסר הישע בעזרת עו"ד פרטי
אבי, הקשיש, נזקק למינוי אפוטרופוס, על פי חו"ד גריאטר . אחי מתנגד לכך. האם בית המשפט, אמור לאשר את הפניה החד צדדית שלי , למינוי אפוטרופוס חיצוני לאבי ,לרכוש ( וגם לגוף), במצב הבא: 1. אחי ממשיך לפעול ברכוש/כספי אבי , אך נעזר לשם כך בעו"ד פרטי. עו"ד זה מייצג את אחי בלבד. 2. דירת אבי כבר הושכרה. אגב ללא ידיעתי , כנראה גם בשיתוף ה עו"ד. 3. עלות שהיית אבי במוסד הסיעודי משולמת מתוך כספי אבי , ע"י אחי . רוב השנים , אחי לקח את רוב כספי אבי לעצמו , למרות התנגדותו של אבי לכך. עכשיו אחי נאלץ להפריש מתוכם לטובת המוסד. לא ידוע לי אם מדובר בכספים בחשבון משותף עם אבי או לא. אחי היה שותף בחשבון אחד או יותר, רק למטרת שליחות. 4. חשוב לי שהאפוטרופוס שימונה, יחקור לאן נעלמו רוב כספי החסכונות של אבי. כידוע האינפורמציה בבנק נשמרת רק 7 שנים. 5. החשש שלי הוא,, שעו"ד זה או אחר היה מעורב בהחתמת אבי על מסמכים שונים לטובת אחי, עוד טרם הפך אבי חסר ישע, תוך הפעלת מניפולציות שונות על אבי מצד אחי.
אלי, אנסה להשיב שאלה שאלה. אם יש חוות דעת גריאטר כי אביך זקוק לאפוטרופוס גם אם אחיך יתנגד ימנו אפוטרופוס ,כנראה שאיש מכם לא יתמנה אלא ימנו נייטראלי. מאחר ואתה מעלה פה האשמות חמורות על התנהלות של אחיך ביחס לכספי אביך , אשר אני מניחה שנעשו עוד כשאביך היה במצב מנטאלי תקין , הרי שיש לשער ולשאוף לכך שהאפוטרופוס שימונה יגיש בקשה לבית המשפט להורות לאחיך לחשוף המסמכים ועל מתן אינפורמציה . יש להניח כי לא יחקרו לגבי התקופה שאביך היה במצב תקין אלא רק בתקופה שבה הוא כבר היה במצב לא טוב. יש לקחת בחשבון כי דמנציה מתגלה לעתים מספר שנים אחרי שאדם חולה מאחר ולוקח כמה שנים לזהות ולוקח כמה שנים של ירידה קוגנטיבית עד למצב של חוסר ישע מוחלט. מאחר ומהכתוב הבנתי כי אחיך נטל מאביך את כספו , הרי שיהיה צורך לפנות לבית המשפט ולחייבו לגלות להיכן הועבר כספו של אביך ולחייבו לשאת בדמי החזקתו במוסד הסעודי. לצערי מנסיון שלי במקרים אחרים עלולים לחייב גם אותך להשתתף בעלות החזקתו לפחות עד שיאתרו את כספו שנגזל. דבר אחד ברור , כדאי ורצוי להזדרז ולהגיש בקשה למינוי אפוטרופוס לאביך .