לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

מניעת אפוטרופוס ושימוש במשפחה תומכת. דחוף!

אשתי חלתה במחלה קשה ואני כעת פונה לתביעת נזיקין במסגרת רשלנות רפואית. האם אני יכול לחתום ולתבוע בשם אשתי (או ילדיי) או שמא אני צריך אפוט' לשם כך ואם כן האם לדין מספיק. אין צורך באפוט לרכוש שכן כל ענייניה האחרות כבר מנוהלים מתוך המשפחה יש עזרה הדדית. האם גם אפוט' לדין מחייב פתיחת חשבון ייעודי וכו'..

עו"ד נורית פיש

יוסי שלום האם אשתך במצב בו אינה יכולה לחתום כלל? בעיה!! אם כך לא יהיה מנוס מהגשת בקשה למינוי אפוטרופוס . מאחר והנושא עלה לדיון מספר פעמים במצבים דומים כשיש מי שיטפל בשאר ענייניה והמגמה בבית המשפט עוברת תהליך שינוי . לדעתי מאחר וממילא בתום הדיונים גם אם יפסקו סכום פיצוי, חברת הביטוח לא תסכים לעעביר אליה הכספים ותעמוד על מינוי אפוטרופוס , (ממש בימים אלה אני מתכתשת עם חברת ביטוח על נושא זהה ממש!!) אני מציעה להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס שתפקידו יוגבל לנהל את המשפט ולציין בבקשה כי מבקשים שהמינוי יכלול גם יכולת תהתפשר בשמה ולקבל הכספים המגיעים לה. כך לא תתקלו בבעיות גם בתום המסע המפרך הצפוי לכם. בהצלחה!!

יוסי

תודה על תגובתך. האם את מתכוונת לאפוטרופוס לדין? קראתי על זה. ואם כן האם אני יכול למנות את עצמי לכזה או חייב להיות עו"ד. איפה אני מגיש את כל הבקשות הללו? כחלק מהגשת אפוטרופוס (מסמכים רשמיים)? או שזה תהליך נפרד ללא קשר לבקשת אפוטרופוס? אני מגיש הכל לבד שכן אין לי יכולת כלכלית להעזר באיש מקצוע

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות