הלוואה לבני משפחה למטרת רכישה דירה עמידר(דיור ציבורי)
יש לי אח חסוי האימא רוצה לרכוש את דירת עמידר(דיור ציבורי) (שגרים בה שניהם יותר מעשר שנים) בכמה מאות אלפי שקלים בודדים ואין לה את כל הסכום העלות אך החסוי רוצה להשלים(הלוואה) לה בכמה מאות אלפי שקלים. צרין לצין שחסוי לא יכול לרכוש את דירת עמידר משום אינו מופיעה בחוזה של עמידר רק האם יכולה. 1.לסיכום החסוי רוצה לעזור לאימו לרכוש את הדירה (בסכום פחות מאוד 997,000 ש"ח) האם צריך אישור מהאפוטרופוס הכללי ובית משפט בית משפט לענייני משפחה ומבנק?. 2.
למיטב זכרוני עניתי על השאלה אך מדגישה שוב כי יש לפנות לבית המשפט לאישור העיסקה גם אם מדובר בהלוואה מהחסוי. יש הגיון רב בהבטחת עתידו של החסוי בעריכת העיסקה ולא הייתי מוותרת בשל העובדה שההלוואה מתקבלת מחסוי אם זה לטובתו בסופו של דבר.
לאיזה עו"ד צריך לפנות כדי לטפל בעניין הזה? עזבון או הסכם הלוואה
לעורך דין המצוי בנושאים של דיני משפחה
אכן בעיה. מאחר וכפי שתארת אחיך לא יוכל לרכוש את הדירה על שמו , מצד שני אין ספק שהרכישה היא לטובתו לאור העובדה שלאחר אריכות ימיה ושנותיה של האם הדירה תגיע לידי הילדים . מה שאני מציעה להגיש בקשה לבית המשפט לאישור הרכישה וקבלת סיוע מהאח החסוי תוך נקיטת צעדים לשם הבטחת זכותו של האח לחלק גדול יותר בדירה לאחר אריכות ימי האם. יש בעיה כיצד לעשות זאת כיון שלא ניתן להתחייב על ירושה עתידית . אפשר לערוך הסכם הלוואה אשר יחייב גם את עזבון האם. בקיצור ניתן לפתרון אך לא יהיה פשוט. מנסיוני ומהכרותי את הנושא חבל להחמיץ ההזדמנות לרכוש את הדירה בהנחה זו הזדמנות שחבל להחמיץ!!