לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מזל

מינוי אפוטרופוס זמני

שלום רב, אני בת צעירה מבין שלוש בנות. מטפלת באימי לבד כל השנים ודואגת לצרכיה. לאחרונה נערכה לאמא בדיקה גריאטרית ונמצא כי היא סובלת מדמנציה ואלצהיימר. הגשתי בקשה למינוי אפוטרופוס קבוע וזמני. בית המשפט העביר לקבלת תסקיר וציין כי יש להגיש בקשה נפרדת למינוי זמני. הגשתי בקשה למינוי זמני לגוף ורכוש מהסיבה כי אחיותיי מערימות קשיים בעיקר מהבחינה הכלכלית ומנסות למנוע ממני גישה לחשבון של אמא וכי הן פועלות בחוסר תום לב ובדרכים לא כשרות. היועץ המשפטי קבע כי לא ברור מה הפרוצדורה הרפואית הדחופה ורק לאחר תסקיר מקיף יהיה ניתן לדון בבקשה. בנוסף ציין כי מתעודת הרופא של אמא עלה כי היא מסוגלת להביע את דעתה ולכן יש לצרף הסכמתה למינוי. אציין כי צרפתי דו"ח סוציאלי בו רשום במפורש כי אמא שלי מבקשת שאני אטפל בכל ענייניה. בית משפט נתן החלטה כי הבקשה (שלי ) תועבר לתגובת החסויה, מאחר והיא מסוגלת להביע את עמדתה. נראה לי מאד מוזר להעביר לתגובתה. ובכל זאת האם מותר לי להחתים אותה, לאור מצבה, על מסמך שהיא מבקשת שאני מטפלת בכל ענייניה? אחרת איך היא תגיש תגובה? אודה לתשובתך.

נורית פיש

אכן מוזר שבית המשפט לא מינה לאימך אפוטרופוס לדין. אני מציעה להחתים אותה אך לא בפנייך אלא בפני גורם כלשהו נייטראלי כמו עובדת סוציאלית או רופא משפחה או אחות או מטפלת ככל ויש לה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות